![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, ktoś ustawił mi na serwerze wyłączenie WSZYSTKICH błędów, co gorsza nie pomagają tu żadne
. Zastanawiałem się czy nie skorzystać z ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual , tylko nie wiem, jak się nazywać może ta opcja, która jest wyłaczona, ma ktoś może jakieś pomysły? Może zapisywać wszystkei błedy do pliku, tylko jak ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W manualu pisze (http://pl.php.net/manual/en/ini.php#ini.list) -- sam podales linka. Jak sie nazywa? error_reporting, error_log, itd
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem leżał w tym, że jak sprawdzałem przez jak jest ustawione display_errors, to zwracało mi pustą odpowiedź, bez sprawdzania przestawiłem i działa
![]()
A właśnie, w tym samym temacie chciałem zapytać, co odpowiada za to, że nie mogę wczytywać plików z katalogów wyżej (ponad mój katalog), czy może jest to też ustawione w php.ini, jeżeli tak, to która linijka za to odpowiada, bądź może to jest ustawiane tj. prawa dostępu na linuxie? A i jeszcze przy okazji ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jezeli chcesz np napisac sobnie bardziej uniwersalne logowanie to polecam napisac error_handlera w php i wtedy mozesz sobie zapisywac wszytko jak chcesz.
co do 2 to nie wiem *mozliwe ze masz wlasciciela zle ustawionego w linuxie a problem gdzie jest na ftp czy jak... moze z tym zalanczanieto wina chmodow .htaccessa sie wlancza w apchau (jego konfiguracyjnym pliku) |
|
|
![]()
|
|
czasem lubię pochodzić sobie po serwerku, po nie moich katalogach, a niedawno mi wyłączyli tę opcję
![]() Z errorami to zastanawiałem się właśnie ostatnio, znalazłem nawet artykuł o tym, całkiem porządny na php5.pl. Z plikami .httacces, chciałem zrobić sobie własne błedy 404 itd. no i dodać .html jako rozszezenie do php. Ustawienia Apache niestety nie da się zmieniać poprzez php, czy mam rację? -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:58 |