![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wysyłania wiadomości SMTP z hostingu w nazwa.pl używając zewnętrznego serwera poczty. Testowałem zewnętrzną pocztę home.pl i inny prywatny serwer i cały czas zwraca błąd "Could not connect to smtp host: 110: Connection timed out".
Admini nazwy piszą: Cytat Szanowny Panie aby ze skryptu php połączyć się na zdalny serwer na port smtp należy wcześniej zbindować się na adres IP własnego serwera active. Wówczas połączenie się powiedzie. W php jest to funkcja socket_bind(); Używam phpmailera, który nie korzysta z socket_connect, tylko fsockopen. Nie mam możliwości zbindowania przed połączeniem. Czy ktoś miał podobny problem z nazwa.pl? Zastanawiam się, bo to brzmi trochę absurdalnie, że mam modyfikować gotową klasę, żeby tylko współpracowała z ich hostingiem. Oczywiście próbowałem zmienić i zmodyfikowałem do używania socket_create, socket_write zamiast fsockopen, fputs, ale nie udało mi się najwyraźniej. Pytałem również może o serwer relay, ale otrzymałem taką odpowiedź Cytat Witam, niestety rozwiązania tego problemu musi Pan poszukać samodzielnie. Może Pan swobodnie korzystać z połączeń z zewnętrznym serwerem SMTP jednak po zbindowaniu się na adres IP Pańskiego serwera Active. Może Pan również rozważyć korzystanie z poczty udostępnionej razem z serwerem Active. Niestandardowe rozwiązania musi Pan obsłużyć samodzielnie. Jestem w kropce. Każda pomoc na wagę złota. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:23 |