![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wysyłam do php zmienna xml i zapisuje ja do pliku xml
problem jednak w tym ze chciałbym dodac nagłówek xmla nie musi byc to we flashu nawet lepi jakby było w pliku save.php plik save php Kod php: CODE if (isset($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"])){ // $xml = xmldoc($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]); $xml = $GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]; $file = fopen("xml.xml","wb"); fwrite($file, $xml); fclose($file); //echo("File saved."); echo($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]); } ?> $xml to xml z flasza i teraz jak dodac ten nagłówek <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> do nowo utworzonego pliku xml |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i zobacz, jak się łączy stringi.
![]() Podpowiem, że musisz rozbić ciąg ?>, aby się parser nie wykrzaczył. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki poradziłem sobie teraz pytanko jak to zamienic z globals na post poniewaz niektore serwery maja globals wyłączone
<?php //if (isset($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"])){ if (isset($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"])){ // $xml = xmldoc($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]); $xml = $GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]; $xml ='<'.'?xml version="1.0" encoding="utf-8"?'.'>'. "\r\n" .$xml ; $file = fopen("xml.xml","wb"); fwrite($file, $xml); fclose($file); //echo("<status>File saved.</status>"); echo($GLOBALS["HTTP_RAW_POST_DATA"]); } ?> ok juz mam ZAMYKAM <?php $fh = fopen("xml.xml", 'w') or die("can't open file"); $xml ='<'.'?xml version="1.0" encoding="utf-8"?'.'>'. "\r\n" .$HTTP_RAW_POST_DATA ; fwrite($fh, $xml); fclose($fh); $odp="wyslano dane \r\n"; echo($odp); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 18.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno działać -------------------- http://pzduniak.tk
|
|
|
![]()
|
|
dzieki bardzo ładnie to wyglada
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:30 |