![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonuje na poczatku skryptu zapytanie:
W ten sposob wyswietlam wszystkie dane z tabeli 1 i w miejsce identyfikatora typu podstawiam stosowna wartosc z tabeli2. Dalej wykonujac swoj skrypt chce pobrac informacje z tabeli2 odnosnie ile jest tam zdefiniowanych tych typow. Mam wiec wykonywac kolejne zapytanie ? Moze mozna jakos to moje glowne zapytanie przeksztalcic bym mogl zarowno pobrac ilosc wszystkich elementow jak i ilosc elementow z tabeli 1 i 2. Pomozcie jak mozecie, bo chcialbym poznac lepiej sqla niz wklepywac caly czas nowe selecty. To nie jest ponoc dobre takie ciagle slanie zapytan. Dziekuje za ewentualna pomoc -------------------- || Windows 2000 || Apache 2.0.48 || PHP 4.3.6 ||
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o funkcji COUNT() w MySQL`u
Ten post edytował cim 24.02.2005, 12:20:32 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogolnie cos to count(*) nie chce mi dzialac. Nic nie robi, a przynajmniej tak mi sie zdaje . Zas $ilosc to zmienna niezdefiniowana, tak mi wyswietla
![]() Chodzi mi ogolnie o to ze robiac selecta ktory laczy tabele i pobiera wszystkie wiersze wyswietlajac ile ich jest razem robil tez to samo odnosnie jednej tabeli.
i mam wynik laczny, a teraz by dowiedziec sie ile jest tylko w tabeli1 to nowy select czy da rade z tego jakos pobrac to info? -------------------- || Windows 2000 || Apache 2.0.48 || PHP 4.3.6 ||
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:43 |