![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, robię serwis z nieruchomościami no i natknąłem się na niemały problem. Mianowice przy wyszukiwaniu ofert muszę założyć taki filtr który omijał by zdublowane oferty ... Oferty z takim samym miastem, ulicą, ilością pięter i powierzchnią są teoretycznie takie same. Z tym, że powierzchnia musi być zaokrąglona do liczby całkowitej...
Teoretycznie oferty: MIASTO | ULICA | POWIERZCHNIA ------------------------------------------ NazwaMiasta | NazwaUlicy | 999.5 NazwaMiasta | NazwaUlicy | 1000 NazwaMiasta | NazwaUlicy | 1000.5 są takie same... Pomyślałem, żeby użyć i później dać
Ale pole powierzchnia trzeba by zaokrąglić i nie wiadomo czy w górę czy w dół ... Ktoś ma jakieś pomysły (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem, że można to zrobić za pomocą PHP, muszę jednak to zrobić w MySQL Ma ktoś jakieś pomysły? Dzięki za jakiekolwiek sugestie Ten post edytował maniana 18.05.2007, 10:22:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:14 |