![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam kilka pytanek odnośnie pola DATE z mysql:
1) jak zadac zapytanie, aby z bazy wyciagnac wszystkie id, z polami DATE, ktore sa starsze niz 10 i mlodsze niz 20 dni? 2) jak obliczyc roznice w czasie z pol DATE i DATETIME ? chodzi mi o: 1 pole = 2003-04-05, 2 pole = 2003-04-11 i aby wynik był = 6 dni i analogicznie do pola DATETIME tyle, ze z wieksza dokladnoscia ![]() help ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)
2)
DATEDIFF i TIMEDIFF są dostępne dopiero od MySql 4.1.1. -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki z tym 1-szym o to wlasnie chodzilo
![]() A odnośnie 2-giego nie ma jakiejs starszej metody do MySQL 4.0.20a-nt ? ![]() ps. znasz moze jeszcze metode na zwiekszenie o 1 wartosci pola w MySQL jednym zapytaniem, jezeli nie jest znana jego wartosc? i najlepiej zeby byla odrazu ona pobrana do zmiennej... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nautilus: NOW() + INTERVAL 6 HOUR
@guest: kombinuj :] ja bym pobral obydwie daty i porównał je za pomocą php. poszukaj na tym forum, było jak porównać dwie daty. jeśli chodzi o zwiększenie wartości to przecież banał:
Manual MySql: Date and Time Functions -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 11:08 |