![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-TEO- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, jak w temacie mam pewien problem z zamieszczeniem danych w bazie. Niby kod ejst poprawny ale pokauje mi sie ciagle ten sam blad : [18-Mar-2006 17:39:23] php Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in /home/imperium/public_html/news_mysql/dodaj_posta.php on line 14
a o to kod
Może ktoś swym sokolim wzrokiem dostrzeże błąd?? lub cus poradzi ![]() Pzodrawiam, licze na szybka odpwoiedz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzi metody query.
Pokaż plik conect_db.php I na przyszłość: connect pisze się przez dwa n ;-) -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prosze bardzo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jak chcesz korzystac z tego jako z obiektu? Polecam jakiś kurs obsługi mysqla w php
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, ale zabardzo nie wiem o co Tobie chodzi? w której linijce kodu jest bład?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw do zmiennej $lacz wrzucasz identyfikator połączenia z bazą danych, a później próbujesz używać tej zmiennej jako obiektu:
Zapytanie się wykonuje tak:
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |