![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce pobrac wylacznie kolumne o nazwie zapisanej w zmiennej $wartosc, jednakze jesli wstawiam tam zamiast gwiazdki zmienną pojawia sie przy probie mysql_fetch_array: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Nieznana kolumna '$wartosc' w field list Taka kolumna istnieje na pewno, zwrocilem tez uwage na wielkosc liter. Jak mozna w dowolny sposob podmienic ta gwiazdke na zmienna? Mecze sie nad tym juz dluuuuugo i skonczyly mi sie pomysly ![]() Ten post edytował Huran 11.08.2004, 20:14:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Huran @ 2004-08-11 20:54:19)
Proponuje cofnąć się do podstaw php. Hint: różnice pomiędzy " a '. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moglbys na drodze wyjatku udzielic mi odpowiedzi, co zmienic w tym konkretnym wypadku? Ucze sie najlepiej na przykladach... zmarnowalem juz wiele godzin na probe znalezienia bledu i wiem, ze sam wiecej nie osiagne...
PS. To takze nie dziala poprawnie (to inna funkcja)... Kod 'UPDATE `gracze` SET "'.$wartosc.'"="'.$wartosc.'"+"'.$ile.'" WHERE login="'.$_SESSION["USER_LOGIN"].'" LIMIT 1'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
słuchaj uważnie, bo nie będę powtarzać...
różnica między cudzysłowem a apostrofem jest taka:
czyli to, co w cudzysłowie, jest przetwarzane (przez co działa ciut wolniej), a to, co w apostrofie, zostaje (prawie) bez zmian przykłady nt. tego, co w tym drugim przypadku:
czyli nazwy kolumn zawsze bez apostrofów: ' ' (ew. mogą być w tych odwrotnych: ` `) |
|
|
![]()
|
|
Jestem niewymownie wdzięczny za okazaną pomoc. Poprawilem bledy i wszystko dziala, jak należy. Dodac nalezy, ze bylem święcie przekonany, że probowalem juz (metoda prob i bledow, niestety) skladni '.$costam.'
Teraz na pewno metoda prob i bledow odejdzie w odstawke ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a co poradzicie mi na takie cos ?
Nieznana kolumna 'permiss' w field list a w bazie istnieje :E zapytanie z sql :
Ten post edytował mnc 30.05.2005, 21:55:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:15 |