![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem wprowadzić w oknie zapytania polecenie:
I wyskakuje mi taki błąd: Cytat Błąd zapytanie SQL: CREATE TABLE users( u_id int( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT , u_name varchar( 32 ) NOT NULL default '', u_password varchar( 40 ) NOT NULL default '', u_email varchar( 64 ) NOT NULL default '', u_activation_key varchar( 40 ) NOT NULL default '', u_active int( 1 ) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY ( u_id ) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin2 MySQL zwrócił komunikat: #1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARSET=latin2' at line 9 Gdzie w tym poleceniu jest błąd? @edit Zmieniłem i dalej błąd :/ Dziękuję, Babcia@Stefa Ten post edytował Babcia@Stefa 17.09.2006, 16:08:34 -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie strukture tabeli wyeksportowales z jakiegos nowszego phpmyadmina, a chcesz ja zaimportowac do starszej (starsza zamiast ENGINE=MyISAM miala TYPE=MyISAM), jezeli robisz to na localhoscie wrzuc nowszego phpmyadmina i problem z glowy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja bym Ci radził wyrzucić DEFAULT CHARSET = latin2 i będzie po kłopocie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem podobny problem przy przenoszeniu bazy z localhosta na serwer (wyeksportowanej phpMyAdminem), po wyrzuceniu DEFAULT CHARSET = latin2 poszło.
Dokładnie nie wiem dlaczego tak się stało, dlatego z chęcią bym się dowiedział (dokładniej), czy to jest wina phpMyAdmina czy może jeszcze czegoś inneo? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:53 |