![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Używam mpdf do generowania pdf na podstawie html.
Czy da sie zmusić te klasę do interpretowania pozycjonowania elementów? czyli element ma position:absolute; width:cosstam;height:costam Ewentualnie czy jest jakaś inna klasa, która by to potrafiła? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Może przeoczyłeś w Manualu jest napisane: Cytat absolute - uses physical page as containing element; fixed - uses printable page (inside margins) as containing element. (mPDF >= 4.0) NB Only supported for top-level elements i.e. where the parent element is <body>. Fixed-position or floating elements nested inside other fixed-position or floating elements are not supported. Polecam http://www.tcpdf.org/ nie wspiera styli tylko atrybuty. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Faktycznie, przeoczyłem.
A bawiłeś się tym tcpdf? Działa tam position:absolute poprawnie? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używałem "position:absolute;" . Ale pamiętam jak szukałem rozwiązania HTML2PDF i trafiłem najpierw na mdpf.
Fajnie pięknie do czasu jak mi nie sypnął do loga 1000 notcie'ów przy jednej generacji ![]() Najlepiej od razu sprawdzić go w akcji. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Cytat Fajnie pięknie do czasu jak mi nie sypnął do loga 1000 notcie'ów przy jednej generacji Co fakt to fakt, bardzo lubi NOTICEy...No to sprawdze tego tcpdf Wszelkie inne propozycje mile widziane ![]() edit:niestety tcpdf też nie interpretuje tego. edit: a czy jest jakaś klasa co poradzi sobie chociaż z float LEFT? mpdf radzi sobie dopiero gdy nie jest to w tabelce a w div No ale mnie div nie urządza. tcpdf nie radzi sobie wogóle z żadnym. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:07 |