![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem mam upload obrazków ale wyświetla mi błędy. Nie wiem co jest źle bo wczesniej działało a po zaistalowaniu biblioteki GD już nie działa ! szukam w necie i nic nie pomaga !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 10 Dołączył: 13.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
następnym razem zlikwiduj te puste linie w poście bo strasznie źle się przegląda tak rozciągnięty kod.
Co do błędów, to wrzucam mój skrypt działający bo też dzisiaj nad tym siedzę. U mnie zastosowałam 2 razy bibliotekę GD2. żeby użytkownik nie musiał zmieniać wielkości plików skrypt robi to z automatu do podanej wielkości z zachowaniem proporcji. Drugie użycie do miniatur przy wyświetlaniu.
Mam nadzieję że to Ci jakoś pomoże z znalezieniem błędów, bo podobne są te skrypty (przynajmniej część move_uploaded_file). GD2 działa jako wbudowana w CodeIgniter. Cały kod umożliwia ładowanie większej ilości plików na raz. Ten post edytował agata 19.07.2010, 16:51:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 10 Dołączył: 13.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat The second argument to copy() function cannot be a directory no jak byk masz napisane ze 2 argument nie może wskazywać na folder a zatem błąd masz w $kat.$nazwa, $kat jest ok ("obraz/") za to nie wyjaśnione dla mnie jest $nazwa - weź sprawdź co Ci wyrzuci przed skryptem. Ten post edytował grz3s 19.07.2010, 17:00:44 |
|
|
![]()
|
|
no jak byk masz napisane ze 2 argument nie może wskazywać na folder a zatem błąd masz w $kat.$nazwa, $kat jest ok ("obraz/") za to nie wyjaśnione dla mnie jest $nazwa - weź sprawdź co Ci wyrzuci przed skryptem. $nazwa to nazwa pod jaką ma być wgrany plik. czyli np. jak jest u_nazwa obraz.jpg to będzei demot_nr_obraz.jpg nr oczywiscie jest pobierany z bazy ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 15:38 |