![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <VirtualHost www.ble.pl>
DocumentRoot /home/ble/public_html ServerName ble.pl RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)/(strona.html)$ /home/ble/public_html/index.php [l] RewriteRule !^(.*)/(strona.html)$ /home/ble/public_html/$1 [l] </VirtualHost> Mam tak skonfigurowane, ale wiem ze to jest zle :/ Chce zrobic to tak: - gdy mamy link http://www.ble.pl/Zmienna1/Zmienna2/strona.html, to ma wczytac index.php - jesli gdy nie ma koncowki .../strona.html to ma wczytac caly parametr czyli $1 (czyli, np. z katalogu /im/obrazek.gif) Po co? Bo nie wczytuja sie obrazki (.gif) :/ Moze powinienem najpierw sprawdzic czy to jest .gif? Niewiem jak sformulowac to w/w kodzie ![]() Macie pomysl? -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
php => Serwery (tx. spen)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner sorki za zle dodanie posta ale moglbys mi pomoc bo wiem ze jestes kumaty w tej sprawie
![]() -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On
RewriteRule ^/(.*)/(.*)/(.*).html$ index.php?zmienna=$1&zmienna2=$2&strona=$3 ale linki do obrazków musisz prekazywać bezwzględne - np. ... src="/img/obrazek.gif" W ten sposób jak masz np. www.ble.pl/ala/ma/kota.html to otrzymasz index.php?zmienna=ala&zmienna2=ma&strona=kota -------------------- |
|
|
![]()
|
|
i wszystko jasne
![]() dzieki spenalzo -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:30 |