![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić aby informacje zwrotne w przypadku wystąpienia błędów przy dostawrczaniu/przesyłaniu maili funkcją mail() wracały na mój adres.
Ustawienie w nagłówku typu [php:1:e0c30ceae6] $header ="Return-Path: <$my_email>n"; $header .="Reply-To: <$my_email>n"; ... mail($dest_email, $title, $body, $header) [/php:1:e0c30ceae6] jest ignorowane. W źródle maila, którego wysyłam sam do siebie, widzę wpis zupełnie inny a dokładnie mail providera, u którego mam serwer wirtualny np. virtwww@provider.pl Czy w jakiś sposób można to zmienić? ?>[/php] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Errors-To:
Pozdrawiam -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla wyjasnienia proste przyklady uzywania funkcji mail()
1. mail("sergi@koniakow.com", $temat, $tresc, $headers); Ktos wypelnil formularz zamowienia, podal adres email, zrobil jednak blad i wpisal niewlasciwy adres. tzw wiadomosc "Mail Delivery Subsystem" - wiadomosc nie mogla zostac dostarczona - jest wysylana na adres np: MAILER-DAEMON@jakis.serwer, jest inny w zaleznosci od serwera, i otrzymuje ja administrator serwera. 2. mail("sergi@koniakow.com", $temat, $tresc, $headers, "-f twoj_mail@twoja.domena.com"); Ktos wypelnil formularz zamowienia, podal adres email, zrobil jednak blad i wpisal niewlasciwy adres. tzw wiadomosc "Mail Delivery Subsystem" - wiadomosc nie mogla zostac dostarczona - jest wysylana na adres twoj_mail@twoja.domena.com i otrzymuje ja wlaciciel skrzynki pocztowej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W manualu w opisie mail() czytam:
"Piąty argument funkcji mail() został dodany w php 4.0.5. Począwszy od php 4.2.3 argument ten jest zablokowany w trybie bezpiecznym. W przypadku próby użycia, funkcja mail() wygeneruje ostrzeżenie i zwróci FALSE." Co to jest tryb bezpieczny, bo opisu do tego już nie znalazłem. I prośba, gdzie mogę znaleźć pełną specyfikację przełączników i parametrów używanych jako 5 argument funkcji mail(). BTW: Dzięki za dotychczasową pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jurenpi wejdz na irc://irc.php.pl/php.pl i szukaj tam DeyV'a - mial ten sam problem, padlo na ircu kilka rozwiazan, wiec moze akurat on Ci pomoze.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jurenpi - moje rozwiazanie dziala??
Tryb bezpieczny to safe-mode. Pewne funkcje i atrybuty sa powylaczane. Musisz zorientowac sie, czy Twoj provider miejsca wirtualnego ma safe-mode ON czy OFF. Webpark ma wlaczony, Deal.pl ma wylaczony. Wszystko o funkcji mail jest w manualu, w opiniach i komentarzach userow ponizej oficjalnego opisu. Pozdrawiam -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:35 |