![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z logowaniem oto skrypt:
i wyskakuje mi: Wprowadzona przez Ciebie nazwa użytkownika i hasło nie zgadzaj± się z naszymi danymi. niewiem juz co sie dzieje. help me -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na początek daj po query:
Daj też se echo $u;echo $p; sprawdz czy ci się zgadzają dane, czy są w bazie, czy haslo po zakodowaniu się zgadza z tym w bazie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem
if (!$result) echo mysql_error(); - niepojawia sie ![]() echo $u;echo $p; - to juz robilem wczesniej pojawia się wszystko porawnie to co wpisalem. sprawdz czy ci się zgadzają dane, czy są w bazie, czy haslo po zakodowaniu się zgadza z tym w bazie - dane zgadzają się te same są w bazie... niewiem jak spawdzic tylko czy haslo po zakodowaniu zgadza sie z tym w bazie? -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyswietl sobie to zapytanie i wykonaj np w phpmyadmin i sprawdz czy co prawidlowo zwraca.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
mow jasniej,najlepiej jakis przyklad daj
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co Ci zwroci $query skopiuj i wklej np do phpmyadmina i zobacz co zapytanie zwraca. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zapytanie:
SELECT user_id, first_name FROM users WHERE username = 'x' AND PASSWORD = PASSWORD( 'x' ) a co zwraca to niewiem... -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
1.
2. Wrzuć sobie zapytanie do phpmyadmin i zobacz czy coś wzraca. |
|
|
![]()
|
|
wpisalem podany przez ciebie kod php ale nic sie nie dzieje
-------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nic sie niewyświetla
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Zapytanie jest poprawne czyli w bazie nie masz odpowiedniach rekordow.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czyli bląd lezy w bazie danych?
-------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Na to wyglada, zrzuc strukture i dane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
baza danych: sitename
tabela: users dane w tabeli: user_id username first name last_name email password registration_date a w nich dane wszystko dalem na x oprucz user_id(1) coś jeszcze podac? -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Tylko jak dodajesz rekord to w polu password musisz dodac uzywajac PASSWORD('x')
Czyli to co podales:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
powstaje cos dziwnego zamiast hasła x pokazuje się dziwny ciąg liter: *241E241B694B4F0
niewiem co sie dzieje... -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
no i jest ok. Pomysl logicznie czy jesli kodujesz haslo w bazie to bedziesz je widzial w postaci jawnej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
raczej nie
ale jak bym chcial komus zmienic haslo to nawet go nieznam... Ten post edytował kowal1122 5.06.2005, 21:35:16 -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Przeciez o to chodzi, nawet admini systemow nie znaja hesel userow, zmiana polega na tym ze ustawiasz nowe. Nie rozumiem co Cie tak dziwi.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:31 |