![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy ktos moze mi pomoc,
mam cos takiego, if($_SESSION["USER_AUTH"]==TRUE) { if ($login == 'piotr') { include("panel_admin.php"); } else { include("panel_uzytkownik.php"); } } gdy podam login 'piotr', to laduje sie panel admin, ale po chwili przeskakuje na panel uzytkownika. Jestem grafikiem, a w wolnej chwili probuje cos w php namieszac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz może namiary na sklep ze szklanymi kulami?
A zmienna $login to gdzie jest deklarowana? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu cały czas sprawdzasz czy $login = Piotr ?
Za pierwszym razem gdy przkazuhesz tę zmienną zawiera Piotr lecz po przejściu do panelu admina zmienna jest pusta i zgodnie z instrukcją przechodzi do panelu użytkownika. Ten post edytował kw95s 30.07.2013, 11:27:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w login.php mam cos takiego:
<?php echo" <form action=\"index.php?action=login\" method=post> <input class=login type=text name=login></input> <input class=login type=password name=pass></input> <input class=submit type=submit value=OK></input> </form> "; if($_GET['action']=="login") { $login = $_POST['login']; $pass = md5($_POST['pass']); $db = mysql_connect( $db_server, $db_user, $db_pass ); mysql_select_db( $db_name ); $query = "SELECT `password` FROM `users` WHERE `login`='$login'"; $query = mysql_query( $query ); $haslo = mysql_fetch_row( $query ); if( $haslo[0]==$pass ) { login( $login ); echo"<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"0; URL=index.php\">"; } else{ echo"Zły login lub hasło!"; } mysql_close( $db ); } ?> Chodzi mi o to ze gdy ktos zaloguje sie jako piotr, to pokaze mu sie inny panel. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w login.php mam cos takiego: <?php echo" <form action=\"index.php?action=login\" method=post> <input class=login type=text name=login></input> <input class=login type=password name=pass></input> <input class=submit type=submit value=OK></input> </form> "; if($_GET['action']=="login") { $login = $_POST['login']; $pass = md5($_POST['pass']); $db = mysql_connect( $db_server, $db_user, $db_pass ); mysql_select_db( $db_name ); $query = "SELECT `password` FROM `users` WHERE `login`='$login'"; $query = mysql_query( $query ); $haslo = mysql_fetch_row( $query ); if( $haslo[0]==$pass ) { login( $login ); echo"<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"0; URL=index.php\">"; } else{ echo"Zły login lub hasło!"; } mysql_close( $db ); } ?> Chodzi mi o to ze gdy ktos zaloguje sie jako piotr, to pokaze mu sie inny panel. Niezbyt to uporządkowane |
|
|
![]()
|
|
a wiesz moze jak to rzowiaza? ja pracuje na codzien w photoshopie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
rozwiazac. |
|
|
![]()
|
|
nie mam tera dostępu do komputera, do tego czasu na pewno ktoś Ci pomoże (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wrzucić login do sesji.
|
|
|
![]()
|
|
dzieki wielkie, dziala
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $login = $_POST['login']; POST jest przekazywany tylko raz, wrzuć to do sesji i wtedy sprawdzaj. |
|
|
![]()
|
|
w sesji mam cos takiego:
<?php session_start(); function auth() { return $_SESSION["USER_AUTH"]; } function login( $login ) { $_SESSION["USER_AUTH"]=TRUE; } function logout() { $_SESSION["USER_AUTH"]=FALSE; $_SESSION["USER_ID"]=""; } if( $_GET['action']=="logout" ){ logout(); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałeś o zapisaniu do sesji identyfikatora uzytkownika w funkcji login.
|
|
|
![]()
|
|
mam tak wpisane:
$_SESSION["USER_ID"]=$login; |
|
|
![]()
|
|
Więc powinno działać, w czym jest problem?
|
|
|
![]()
|
|
dale mi to nie dziala:
if($_SESSION["USER_AUTH"]==TRUE) if ($login=='piotr') { include("panel_admin.php"); } else{ include("panel_uzytkownik.php"); } za kazdym razem skacze do else moze to byc wina ze to robie na localu? |
|
|
![]()
|
|
Nie działa ponieważ dalej porównujesz zmienną $login zamiast wartość z sesji.
|
|
|
![]()
|
|
czyli jak np?
wow, dziala!! dzieki |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
witam jeszcze jedno pytanko:
jak dobrze zapisac takie cos?
nie wiem czy dobrze kombinuje, ale nie dziala mi to poprawnie. chodzi mi dokladnie o ta linijke:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zastosować funkcję in_array
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 20:59 |