![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Yokashin- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Szukam sposobu na logowanie na mojej stronie. Potrzebuję aby na stronie była możliwość przeglądania części zasobów jako gość, części jako user i panelu administracyjnego jako admin. Rejestracja zwykłych użytkowników działa na mojej stronie poprawnie i tu nie muszę nic poprawiać. Logowanie administratora zrobiłem na oddzielnym module logowania, sięgającym po dane do tej samej tabeli mysql, gdzie znajdują się dane userów. Administrator po zalogowaniu otrzymuje swoją sesję, na której może otworzyć link "Administracja stroną". I tem moduł też działa wyśmienicie. Problem mam z tym, że pliki do logowania są 2 dwóch różnych miejscach na stronie. logowanie usera: ../logowanie.php logowanie admina: ../administracja/logowanie_admin.php Jeżeli użytkownik wejdzie na link do logowanie dla administratora i tam się zaloguje używając swojego loginu i hasła to uzyskuje sesję admina ![]() Potrzebuję pomocy w sprawie modyfikacji mojego modułu do logowania, tak aby na admina mógł zalogować się tylko jeden - konkretny user z bazy danych... moje pliki: tabela "users"
plik logowania usera - logowanie.php
plik logowania administratora - logowanie_admin.php
autoryzacja usera
i autoryzacja admina
Proszę o gotowe rozwiązanie. Wiem, że można zrobić dodatkowe pole w bazie mysql, przy userze, który ma być adminem i dodać strawdzanie wartości tego pola przy autoryzacji, ale niestety nie potrawię wcielić tego w życie - dopiero co zaczynam pracę z php na mojej pierwszej samodzielnej stronie ![]() pozdrawiam, Yokashin |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do Tabeli users pole "uprawnienia" int NULL. Userowi który ma być adminem w owym polu wpisz 1. W 28 lini pliku logowanie_admin.php znajdź
zamień na
Cytat Proszę o gotowe rozwiązanie. ![]() pozdrawiam Ten post edytował pirat 8.05.2006, 16:04:12 -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:23 |