![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno postawiłem Apache z php i serwer MySql.
Apache i php działają dobrze jednak mam problemy z mysql pod php. Próbuje się logować do mysql standardowym kodem
Wynikiem działania tego skryptu jest:
Czyli mysql nie zwraca mi żadnigo komunikatu. Kiedy próbuje się zalogować na tego usera i to hasło na konsoli wszystko jest ok. Logowanie przez programy do mysql (np MySQL-Font) także jest możliwe. INFORMACJE DODATKOWE - MySQL 4.0.13 - php 4.3.11 - Apache 2.0.54 - System operacyjny: Windows XP SP2 (brak firewalli) - informacje z phpinfo o mysql: Kod Active Persistent Links - 0 Active Links - 0 Client API version - 3.23.49 mysql.allow_persistent - On - On mysql.connect_timeout - 60 - 60 mysql.default_host - no value - no value mysql.default_password - no value - no value mysql.default_port - no value - no value mysql.default_socket - no value - no value mysql.default_user - no value - no value mysql.max_links - Unlimited - Unlimited mysql.max_persistent - Unlimited - Unlimited mysql.trace_mode - Off - Off - Oba konta root'a mają to samo hasło Czy php trzeba konfigurować do współpracy z mysql? Jak rozwiązać ten problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze skrypty php przez około 2 lata i nie zauważyłem takiego błędu!
Dziękuję za pomoc i przepraszam za ten bezsęsowny post. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:41 |