![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie dotyczące logowania do bazy MySQL. Korzsytam z phpmyadmin. Założylem w nim na roota haslo. I teraz jak probuje sie zalogować to wyskakuje mi komunikat #1045 - Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO) a haslo jest zalożone. Juz sam nie wiem czy ma byc to haslo czy nie, bo jak zaloze to nie moge sie dostac do bazy a jak nie zalozylem ty mowil mi ze baza jest niezapbezpieczona ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer http uruchamiany jest na localhost czy też ServerName jest inne? To ma znaczenie. Rozumiem, że z linii możesz się zalogować.
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wyglada w ten sposob...
Na serwerze w mieszkaniu mamy postawinego apacha i tam mamy swoje stronki i tam tez jest baza MySQL. W tej chwili wogóle nie moge sie zalogowa. Probowalem od siebie z kompa przez zewnetrzny adres ip, a takze probowalem przez localhost na zdalnym pulpicie na serwerze. Rzecz w tym ze nie wiem jak spreparowac linka tak aby podac w nim usera i haslo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj usera user@ServerName i wtedy loguj się przez phpMyAdmina
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Ale jak.... bo w tym rzecz. Ja nie umiem wpisac sciezki w ktorej okreslam na ktorego usera chce sie logowac... bo przy wpisaniu standardowo ...localhost/phpmyadmin nie pyta sie o haslo tylko pokazuje blad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jest "Using password: NO", to ustaw hasło w config.inc.php. Był już bardzo niedawno podobny temat
|
|
|
![]()
|
|
No dobra pozmieniałem to w pliku config.inc.php i teraz jak sie chce zalogować to wyskakuje bardzo podobnie a mianowicie "#1045 - Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: YES)"
wiec w jaki sposob sie logowac aby mozna bylo wpisac to haslo passwd1a2b3c... to musi byc to haslo czy to jest przykladowe (wzialem je z tego przykladu co byl wczesniej omawiany) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam i czy udalo ci sie rozwiazac powyzszy problem? ja mam podobnie
mam problem z uruchomieniem phpMyAdmin w polaczeniu IIS 6.0 mimo ze teoretycznie wszystko mam ustawione poprawnie: - zmienna $cfg['PmaAbsoluteUri'] - $cfg['Servers'][$i]['host'] - i tak samo usera i haslo itp ... 'auth_type' - mam ustawione na http ciagle uzyskuje komunikat: Błędne pola użytkownik/hasło. Brak dostępu. dodam ze z konsoli na te same dane uzytkownik/haslo loguje sie bez problemu czy ktos spotkal sie z tym problemem? moze jest gdzies na forum rozwiazanie - choc nie moglem go znalezc pozdr emo ps. system windows 2000, php wersja 4.3.3, MySql 3.23.58, phpMyAdmin 2.6.1-pl3 probowalem z roznymi wersjami :| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:37 |