Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plim - Multimenedżer kont RapidShare
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
TranceAddict
Witam!

Dawno mnie nie było, przyszły wakacje i m. in. postanowiłem zrobić coś dla siebie (przy okazji mam nadzieje dla innych) i oto mój projekt:

Plim - Multimenedżer kont RapidShare

Trochę o serwisie:

Jest to web-aplikacja dzięki której w łatwy sposób możesz zarządzać swoimi wszystkimi kontami - zarówno Premium jak i Kolektorskimi - w jednym miejscu bez problematycznego logowania/wylogowywania się na RapidShare.

Co możesz robić?

- Tworzyć specjalne listy linków w wybranym formacie (np. dla forum phpBB - po prostu zaznaczasz pliczki wpisujesz tytuł i masz gotowy post na forum czy bloga)
- Organizuj swoje pliki (twórz foldery, usuwaj i przenoś pliki) (wyszukiwarka plików i sortowanie plików już niebawem)
- W bardzo łatwy sposób możesz wgrywać pliki bezpośrednio do folderu, który wybierzesz, dzięki czemu Twoje konto będzie łatwiejsze do zarządzania. (system uploadu w trakcie testów - w ciągu kilku dni zostanie oddany do użytku)
- Przeglądaj dzienne statystyki swoich kont (jeżeli brakuje Ci czegoś w statystykach - napisz)

Prosiłbym o ocenę wyglądu oraz funkcjonalności. Może ktoś ma jakieś pomysły/sugestie? Czegoś brakuje? Aktualnie pracuje nad wersją wielojęzyczną projektu tak więc póki co "nie zwracajcie na to uwagi".

Kliknij, aby zobaczyć: Plim

Nie jest to reklama - zależy mi na wszelkich sugestiach.
Pozdrawiam i czekam na opinie ;-)
siatkarzyna
Ja tylko o wyglądzie bardzo mi się podoba lubię takie projekty. Jednak wydaje mi się że u góry zamiast zwykłego tekstu Sign up, Log in przydały by się jakieś ładne przyciski.
TranceAddict
Dzięki - chociaż jedna osoba ;-) Co do przycisków - hmm w sumie to chyba będzie dobry pomysł bo już ktoś mi o tym wspominał dzisiaj ;-) Już jutro startują nowe funkcjonalności, które również tu przedstawię ;-)
Fishu
Layout mi się strasznie podoba, funkcjonalność też niezła. Przy rejestracji / logowaniu ciężko zauważyć napis na samej góre, co do przycisków to po zalogowaniu chyba są zbyt blisko siebie smile.gif
askone
Layout całkiem niezły. Podoba mi się szczególnie pomysł ze "sliderem" paneli winksmiley.jpg

To co mniej mi się podoba to kod... Fajnie że są divy, ale po co w takim razie tabele...

Pozdro smile.gif
cycofiasz
Wizualnie bardzo ładnie. I na tym się kończą pozytywne strony.

Zarejestrowałem się, dodałem konto kolekcjonerskie i... nic, nie wyświetla mi żadnych danych o nim. Klikając w Statystyki strona się ładuje i ładuje... W zakładce File Manager wywala 2 warningi mysql, przy tego typu serwisie powinieneś bardziej to dopracować bo może mieć potem złe skutki

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/platne/przemas2k/public_html/plim/functions/functions.php on line 1026

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/platne/przemas2k/public_html/plim/functions/functions.php on line 1050

Ciężko mi ocenić funkcjonalność tego serwisu bo nic co by mnie interesowało po prostu nie działa. Chyba troszkę jest przerost formy nad treścią.
TranceAddict
Cytat
Ciężko mi ocenić funkcjonalność tego serwisu bo nic co by mnie interesowało po prostu nie działa. Chyba troszkę jest przerost formy nad treścią.

Schemat wygląda tak: Dodaje się konto i żeby "wrzucić" do bazy danych wszystkie informacje trzeba kliknąć "Refresh" - mój błąd muszę jakoś sprawniej poinformować niektórych użytkowników co i jak mają robić bo nie myślałem że mogą być z tym takie problem. Przed chwilą sprawdziłem i mi wszystko działa.

Co do błędu to podałeś to fakt przeoczyłem dość istotny bład, a to dlatego, że dzisiaj dodawałem nową funkcję i wrzuciłem plik ze starszej wersji - już naprawione.

Jeżeli ktoś jeszcze znajdzie jakieś błędy to prosiłbym o PW ;-)
m-naw
Bardzo ładny layout! Wygląd bloga tylko zmieńcie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.