Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] zdarzenie polegające na zmianie wartości display:none;
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
billy235
Witam, jak w temacie chciałbym, aby coś wykonało się wtedy gdy element, który ma na starcie własność display:none; w wyniku działania oddzielnego skryptu zmienił swoją własność na display:block; .

Wiem, że najprościej było by zmienić coś w skrypcie, który to robi i wywołać swoją funkcję zaraz po tym jak to się stanie.
Nie mogę niestety zmienić nic w skrypcie, który to robi ponieważ nie pozwala na to jego licencja.

Chciałbym porostu wyłapać tak: <div onChangeStyle="funkcja()"> ... </div> ale wiem że nie ma takiego zdarzenia.

Fajnie było by rozwiązanie w jQuery.
d3ut3r
Jest plugin do jQuery

http://darcyclarke.me/development/detect-a...es-with-jquery/

używanie:

Kod
jQuery('#obserwowany').watch('display',function(){
  //zmieniono wlasciwosc display
});
billy235
Dostałem dokładnie to czego oczekiwałem. dziękuję
Ale między czasie za nim przeczytałem udało mi się inaczej rozwiązać problem.

Nie wiem dlaczego, ale jak na początku dałem onClick="funkcja()" to dopiero po drugim kliknięciu działało poprawnie. Ta funkcja miała zainicjować mapę google maps. dlatego pomyślałem że ona za wcześnie się próbuje zainicjować. Dlatego pomyślałem, że opóźnię ładowanie mapy i w tym celu chcąc przygotować skrypt przerobiłem go do postaci jquery:

1. $(document).ready(function() {
  2. $("#selector").click(function() {
  3. PokazNaMapie();jquery
  4. })
  5. });

i okazało się że opóźnianie już nie jest potrzebne bo mapa działa.

Dziwne ale działa. To chyba kolejny przykład wielkości jQuery (oby) smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.