Cytat(com @ 30.12.2014, 16:17:29 )

Sam bym tego lepiej nie ujął, jednakże w PL, ludzie tego nadal nie rozróżniają, stąd potem takie kwiatki się trafiają, ale tu w tym temacie nie ma nic mowy o ps

U mnie w pracy bardzo dobrze rozdziela się front od backendu.
Np.: frontendowiec robi statycznie stronę, później backend to koduje i front podejmuje kilka drobnych poprawek.
Programista w aplikacjach internetowych musi znać html, css, js itp. Nie musi natomiast być w tym dobry. Nie musi znać ciekawych wielu rzeczy z js czy angulara, nie musi tego tworzyć. Nie musi również znać photoshopa. - takie oferty natomiast trafiają się
Wspomniałem jakiś czas temu o ofercie z photoshopem. Linku pewnie nie znajdę, jednak chodziło o coś takiego:
Młodszy programista PHP
- php5 (podstawy obiektowego programowania)
- html5, css3
- podstawy javascript, jquery, ajax
- podstawowa obsługa photoshopa
zadanie nr.1 :
otrzymujesz szablon .psd i masz go zakodować do html/css/js. Najlepsi / najszybci przejdą dalej. Zadanie wykonujesz zdalnie z domu ;]
Dla mnie to nie jest podstawowa obsługa photoshopa, zwłaszcza że to nie był zwykły szablon

Ktoś wspomniał, ze tylko słabi programiścio biorą chętnie udział w dyskusjach na ten temat. Nie zgodzę się. Ja chętnie biore udział, ponieważ zawsze można sie czegoś ciekawego dowiedzieć.