Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> oferty pracy
Boshi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak sobie dziś przegladam oferty pracy dla programistów PHP i taki kwiatek
Stanowiko : Młodszy programista php
Serio, to wygląda na staowisko dla młodczego programisty, ba dla jakiegokolwiek programisty? Wymienione kilkanaście technologii, to jest normalne? Wg mnie jeżeli programista php to ewentualnie znajomość css,html, ale bez przesady.

-Znajomość PHP, HTML (5), CSS(3), JS, SQL MySQL,
-Znajomość Framework Zend,
-Znajomość JQuery, Backbone.js, Underscore.js, Mustache, TwitterBootstrap, node.js, socket.io,
-Znajomość AJAX, WebRTC, RED5,
-Znajomość Git, GitFlow, Redmine.
Go to the top of the page
+Quote Post
com

-----

jak dają 15 k to biorę (IMG:style_emoticons/default/jerry.gif)
+Quote Post
SpiritCode

-----

Młodszy programista PHP z kwalifikacjami senior web developera. W sumie i tak dobrze, ze nie dodali pythona albo RoR (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
Boshi

-----

jak dadzą 2 to będzie dobrze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
memory

-----

Co w tym takiego niezwykłego. Znajomość może oznaczać dużo jak i nic
+Quote Post
Boshi

-----

Pewnie tak, ale patrząc logicznie to znajomość to jednak w jakimś stopniu posiadana wiedza, jak dla mnie przynajmniej na średnio- zaawansowanym poziomie.
+Quote Post
pyro

-----

Po pierwsze to nie jest oferta dla programisty, tylko dla człowieka-orkiestry.

Po drugie to nie jest oferta dla młodszego człowieka-orkiestry, tylko starszego człowieka-orkiestry.

Po trzecie takie kwiatki muszą się po prostu zdarzać od czasu do czasu, nie ma tu z czego robić afery. Po prostu ignorować. Firma samoistnie upadnie albo będzie się ledwo trzymała ze swoim "profesjonalizmem" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Po czwarte jeszcze nie jest tak źle. Tragedia by była jakby dodali jeszcze w wymaganiach umiejętność obsługi Photoshopa i GIMPa. Raz na kilkaset zdarza się taka oferta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował pyro 29.12.2014, 22:30:39
+Quote Post
memory

-----

Jeszcze jest to płatny staż
+Quote Post
SpiritCode

-----

MAsz na myśli płatny staż jak w niektórych agencjach prawniczych? Czyli TY płacisz? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
memory

-----

Cytat
Płatny staż
OPIS FIRMY:
to młoda firma technologiczna o globalnych aspiracjach. Rozwijamy oprogramowanie CustomerICare.com do wsparcia sprzedaży online przy wykorzystaniu kanałów audio/video/czat. Jeżeli chcesz zajmować się równie ambitnymi zadaniami jak okodowanie nowej wersji Gwiazdy Śmierci to czytaj dalej!
OPIS STANOWISKA:
Nasze biuro mieści się w centrum Wrocławia (10 min. piechotą z Galerii Dominikańskiej) i jest świetnie skomunikowane z większością uczelni.

Aktualnie poszukujemy kandydatów na płatne praktyki na stanowisku ?Programista PHP?.

Jeżeli znajome są Ci poniższe języki, technologie czy narzędzia lub chcesz rozwijać się, w którymś z poniższych zagadnień, zgłoś się do nas!
PHP, HTML(5), CSS(3), JS, SQL (MySQL)
Zend Framework
JQuery, Backbone.js, Underscore.js, Mustache, TwitterBootstrap, node.js, socket.io,
AJAX, WebRTC, RED5
Git, GitFlow, Redmine

Uwielbiamy pracować z pasjonatami. Jeżeli urodziłeś się z klawiaturą w ręku i od małego jesteś fanatykiem technologii to napisz do nas!

OFERUJEMY:
- możliwość zdobycia praktycznego doświadczenia pod okiem starszych kolegów;
- realizację ciekawych zadań zgodnych z Twoim obszarem zainteresowań;
- możliwość pracy na wygodnych pufach lub kanapie z ekoskóry;
- możliwość zatrudnienia po okresie praktyki;
- nieustanne nastawienie na rozwój i podnoszenie kwalifikacji;
- firmową biblioteczkę i niezbędne szkolenia;
- bardzo dobrą atmosferę pracy w młodym i dynamicznym zespole;
- elastyczne godziny praktyki;
- możliwość dostosowania się do planu studiów;
- ciągłą wymianę doświadczeń;
- wynagrodzenie uzależnione od kompetencji i ewentualnego doświadczenia (stawka godzinowa)

Ten post edytował memory 29.12.2014, 22:50:28
+Quote Post
com

-----

no to zmienia postać rzeczy a dokładnie to zdanie:
Cytat
Jeżeli znajome są Ci poniższe języki, technologie czy narzędzia lub chcesz rozwijać się, w którymś z poniższych zagadnień, zgłoś się do nas!

(IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
+Quote Post
Forti

-----

To zdanie o niczym nie świadczy.

Kilka miesięcy temu byla tu oferta na młodszego programistę php. Zglosilem aplikacje i dostałem sie do drugiego etapu. I tu uwaga:
Otrzymałem grafikę .psd, ktora miamem pociac i zakodować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) HTML i css rozumiem. Photoshop to jakaś pomyłka. Podziekowalem, napisałem groźnie ze to jakies nie porozumienie i chyba pomylili stanowiska (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

To się zdarza. Każdy chce zarobić zatrudniając osobę orkiestrę. Ja nie mam nic przeciwko temu - znam podstawy photoshopa, nie jedno krotnie coś w tym sam tworzylem kiedys. Jednak wykonywanie pracy back endu i front endu powinno iść z mniejszymi wymaganiami znajomości poszczególnych technologi lub stawka za dwa etaty.
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(SpiritCode @ 29.12.2014, 22:39:54 ) *
MAsz na myśli płatny staż jak w niektórych agencjach prawniczych? Czyli TY płacisz? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

To jest rewelacyjne, a nawet rewolucyjne... Wprowadźmy coś takiego na forum, dlaczego nie zarabiać na swojej wiedzy?! To ja zacznę...

1. <?php
  2. echo 'hello world';
  3. ?>

Od teraz każdy kto przeczyta ten kod płaci mi 11,99zł netto, możliwa faktura i podwójna księgowość na Cyprze.
+Quote Post
SpiritCode

-----

A można SMS? ;0
+Quote Post
Boshi

-----

To dobrze, że często programista zna css+html bo w sumie nauczyć się tego nie jest jakoś trudno, ale jeżeli do tego dochodzi Photoshop to typowy wyzysk (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
mrc

-----

Ja uważam, że im więcej się potrafi tym lepiej. PHP + CSS + JS + MySQL/Postgres/Mongo to dziś standard. Sam php'owiec to trochę mało dzisiaj. Programista + photoshop to trochę dziwne połączenie, ale wiem, że tacy ludzie są (osobiście znam kogoś takiego). Jaki tutaj więc problem że ktoś takiego kogoś szuka?
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(!*! @ 30.12.2014, 10:05:39 ) *
To jest rewelacyjne, a nawet rewolucyjne... Wprowadźmy coś takiego na forum, dlaczego nie zarabiać na swojej wiedzy?! To ja zacznę...

1. <?php
  2. echo 'hello world';
  3. ?>

Od teraz każdy kto przeczyta ten kod płaci mi 11,99zł netto, możliwa faktura i podwójna księgowość na Cyprze.

Poszedl przelew.
+Quote Post
com

-----

świadczy, bo zestawiając to ze stanowiskiem płatnego stażu idziesz tam, żeby poznać te technologie a nie grać na wszystkich instrumentach z oferty, poza tym jest napisane
Cytat
wynagrodzenie uzależnione od kompetencji i ewentualnego doświadczenia (stawka godzinowa)
jasne że jakby to miała być normalna oferta to jak już wspomniano dla człowieka orkiestry a nie zwykłego klepacza, no ale mierzmy miarą tego czego ten przypadek dotyczy, pierwszy post nie dawał konkretów i tym samym wprowadzał w błąd.
+Quote Post
peter13135

-----

Ja uważam, że im gorszy programista, tym chętniej bierze udział w tego typu dyskusjach. W sensie takich dyskusjach, gdzie narzeka się na to, jacy to pracodawcy są źli, lub ich ogłoszenia o pracę są złe. Takie rozmowy pomagają utwierdzić w przekonaniu, że ja jestem fajny, a inni są źli bo oferują małe pieniądze, mając przy tym duże wymagania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Cieszę się, że że żyję w kraju, gdzie nie wszystko jest centralnie sterowane. Cieszę się, że informatyka jest w miarę wolnorynkową branżą, gdzie każdy może sobie napisać ogłoszenie jakie chce. Nawet jeśli to ogłoszenie jest ofertą praktyk, gdzie w wymaganiach jest kilkanaście pozycji.

Ten post edytował peter13135 30.12.2014, 15:43:26
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(mrc @ 30.12.2014, 15:26:08 ) *
Ja uważam, że im więcej się potrafi tym lepiej. PHP + CSS + JS + MySQL/Postgres/Mongo to dziś standard. Sam php'owiec to trochę mało dzisiaj. Programista + photoshop to trochę dziwne połączenie, ale wiem, że tacy ludzie są (osobiście znam kogoś takiego). Jaki tutaj więc problem że ktoś takiego kogoś szuka?

Taki, że takiej osobie powinno się zapłacić więcej jak oferowany 2-3k brutto / m-c. zwłaszcza, że oczekuje prób podstaw photoshopa oczekuje się zakodowania grafiki, angulara itp. Są pewne granice - są powody dla których jest front i back, prawda?
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.09.2025 - 09:43