Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hakerzy na FB...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Neeew
ogólnie to bym prosił pomoc bo jakiś gnojek chyba shakował/a moje stare fb wpisałem sam numer a tam coś takiego:

""
Wyślij mi w wiadomości e-mail linka pozwalającego
zresetować hasło
m***@r*******.net
""

zna ktos ta domene? @r*******.net i czy umie podac jaka to? musze to c*****o shakowac jakos jesli mnie nie hakli, chcialem odzyskac przez numer ale sie nie dalo bo wyskoczylo odrazu o ten email.. :/ pomocy haha.gif
O$iek
Super, a teraz wyjdź trochę na powietrze, bo wakacje są.

PS. Poza tym, że straciłeś dostęp do FB, to nic z tej wiadomości nie zrozumiałem.
Neeew
jestem ciekaw jaka to domena r*******.net bo napewno nie od mojego email...
kilab
Tak, też jesteśmy tego ciekawi smile.gif

Mogę Cię tylko pocieszyć, że nawet jak dowiesz się w jakim serwisie owo konto jest utrzymywane, i tak nie 'hakniesz' go magicznym programem smile.gif
Faktycznie, czas wyjść z domu smile.gif

A tak na poważnie.. czy nauczycie się w końcu, że w pierwszej kolejności zwraca się z problemem do administracji podmiotu, którego problem dotyczy?
usb2.0
im wiecej Twoich postow czytam to tym bardziej mi szczeka opada
memory
13 lat i wszystko jasne smile.gif
Neeew
biggrin.gif ale chce wiedzieć najpierw kto mnie shakowal" a nawet jakbym napisał do administracji to opcja
#1. nie oddadzą.
#2. powiedzą tak jak np na wp że mogę odzyskać przez email lub numer tel...

Cytat(memory @ 18.07.2013, 19:44:18 ) *
13 lat i wszystko jasne smile.gif

tongue.gif, jeśli ci chodzi o hasło to miało 10 liter dużych i małych (nie słownikowe), i 5 lub 4 cyfry...

jeśli ci chodzi że "młody" to obrazu shakowany' to tu też się mylisz bo mniejwiecej wiem kto mnie shakowal ale za dużo by tu pisać.
Posio
To dalej nie rozumiem twojego problemu. Piszesz do administracji FB i po problemie... Po pierwsze, ktoś złamał prawo wkradając się na twoje konto, a po drugieadministracja jest zobowiązana się tym problemem zająć na poważnie, tym bardziej że na FB przechowywanych jest znacznie więcej informacji niż np na WP (zależnie od wartości maili itp.) ale w każdym razie FB jest to dość bogata skarbnica danych osobowych.
!*!
@Neeew facepalmxd.gif
memory
chyba emp musi mi użyczyć bielunia bo nie idze tego zrozumiec
Neeew
trzeba pierw umieć czytać, ze zrozumieniem.
r4xz
Cytat(Neeew @ 19.07.2013, 16:20:58 ) *
trzeba pierw umieć czytać, ze zrozumieniem.

facepalmxd.gif
jhafshj safhjfsa jksafhgfsa hjfsajk.... zrozumiałeś? Chyba jednak wpierw trzeba pisać logicznie - nieprawda? smile.gif
Neeew
Cytat(r4xz @ 19.07.2013, 17:35:42 ) *
facepalmxd.gif
jhafshj safhjfsa jksafhgfsa hjfsajk.... zrozumiałeś? Chyba jednak wpierw trzeba pisać logicznie - nieprawda? smile.gif

dobra wytłumaczę:

1. ktoś mnie chyba shakowal na fb.
2. chciałbym wiedzieć co to za domena emailowa r*** ponieważ fb zakodował nazwę.
3. jak będę znał nazwę domeny to napisze do fb pomimo że wiem iż nie oddadzą.

mam nadzieję że już ze zrozumieniem .
!*!
A skąd My to mamy wiedzieć? Pomyśl przez chwile, ja wiem że młody wiek i się nie chce, ale trochę przeginasz. Domen r****.net jest... dużo.
Spawnm
Gooby pls...
Zgłoś do admina że ci ukradli konto, na dowód poproś aby sprawdzili że to z twojego ip najczęściej się logowano + większość czasu miałeś innego maila, którym możesz potwierdzić że to twoje konto. FB na 100% trzyma info o starych mailach oraz adresach ip.
Bateria
Wyślij im swój akt zgonu, wtedy usuną konto i zarejestrujesz się ponownie.
memory
Bateria daje plusa biggrin.gif
Neeew
Cytat(Spawnm @ 20.07.2013, 11:11:12 ) *
Gooby pls...
Zgłoś do admina że ci ukradli konto, na dowód poproś aby sprawdzili że to z twojego ip najczęściej się logowano + większość czasu miałeś innego maila, którym możesz potwierdzić że to twoje konto. FB na 100% trzyma info o starych mailach oraz adresach ip.

IP mi sie zmienia co około min-5 jak mozesz to sparwdz na moim przykladzie konta "Neeew", a mail mam od FB czyli imienazwisko@facebook.com (rejestrowalem na numer)
##
@Bateria, + biggrin.gif

Cytat(!*! @ 20.07.2013, 09:23:01 ) *
A skąd My to mamy wiedzieć? Pomyśl przez chwile, ja wiem że młody wiek i się nie chce, ale trochę przeginasz. Domen r****.net jest... dużo.

mógłbyś podać pierwszą lepszą? bo coś nie znalazłem (wiem że chyba nie umiem googlowac).
b4rt3kk
Google: inurl:"http://r*.com"

Około 936,000,000 wyników. Dobrej zabawy.
Neeew
Cytat(b4rt3kk @ 21.07.2013, 09:29:30 ) *
Google: inurl:"http://r*.com"

Około 936,000,000 wyników. Dobrej zabawy.

gdzieś chyba pisałem że domenę e-mail,owa. przykład wp.pl onet.pl gmail.com ale one nie są na r a mi chodzi o takie ale z domeną na r. inaczej tego nie wytłumaczę ;p
##
wytłumaczy mi ktoś, jak mogli mi złamać hasło nie słownikowe które znałem tylko ja miało 14 lub 15 liter z cyframi i nikomu go nie dawałem, a fb to chyba najlepiej zabezpieczona strona publiczna na świecie więc wątpię w coś typu programy hakerskie.
Bateria
No to jeszcze więcej kombinacji...
Przecież do każdej domeny może być nawet kilka tysięcy e-mail przypisanych.

I nie, nie jest to najlepiej zabezpieczona strona na świecie. Przecież co jakiś czas można znaleźć na różnych portalach informacyjnych wiadomości, które informują że znaleziono lukę umożliwiającą przechwycenie konta na fb. Dolicz jeszcze potencialnie niebezpieczne aplikacje.
Neeew
lepiej strzeżonej domeny (publicznej) napewno nie znam a luki wiadomo że mogą być bo to pisze człowiek nie bóg tongue.gif ale nawet jak są to już nie dla "amatorów" tylko dla profesionalistów a ja jestem zwykły człowiek więc amator jakiś mnie shakował, napisze zaraz do fb numer na którym zarejestrowany jest mój login mam nadzieję że oddadzą, ewent, podam hasło im jakie było jak nie oddadzą to trudno i tak mam inne tongue.gif. ale i tak mnie ciekawi ta domena... (email).

dodam jeszcze że:
* nie klikalem w emaile hakerskie podszywajace się pod FB. (bo nawet takich nie było)
* parę aplikacji typu soulndcloud.com czy coś takiego jak przeglądarka SkyFire (na android) miały hasła za moją zgodą.
* Hasło było w stu procentach znane tylko mi.

więc się trochę dziwię.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.