Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SOTE vs Virtuemakrt?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
norbi666
Witam,

Przymierzam się do postawienia kolejnego sklepu internetowego. Mam do wyboru skrypt Sote albo VirtueMarkt. Zastanawiam się co będzie lepsze do obsługi sklepu internetowego.

Najważniejsze rzeczy na których mi zależy to:
- całkowita konfiguracja atrybutów, cech produktów, kategorii, opisów produktów, galerii,
- prostota przy dodawaniu nowych modułów z banerami reklamowymi
- całkowita obsługa klienta z powiadomieniami mailowymi
- dobrze by było jak by była możliwość ustawienia stanów magazynowych albo opcjonalnie integracja z Subiekt GT
- integracja z paczkoamty.pl oraz kurier siódemka.pl
- druczki pocztowe generowane po stronie sklepu
- generowanie FVAT (lub integracja z Subiektem GT)
- opcjonalnie automatyczna integracja zamówień klienta z systemem Subiekt GT

Prosił bym o rzetelne wypowiedzi osób które mają doświadczenie z tymi skryptami, o wymienienie plusów oraz minusów danego skryptu, albo który skrypt i dlaczego jest lepszy od drugiego.
cojack
http://www.insert.com.pl/programy_dla_firm...oscommerce.html subiekt gt z linii insert ma oscgt, ale to się łączy z oscommerce a ten skrypt to ścierwo ścierw biggrin.gif
Speedy
Nigdy nie słyszałem o VirtueMarkt, ale miałem okazję wdrażać kilka sklepów SOTE, dlatego odradzam sklep SOTE. Co prawda, posiada on sporo funkcji, ale jego wdrożenie, a także administracja i późniejsze użytkowanie, to koszmar. Ponadto, sklep jest strasznie powolny. Nie polecam. Radzę zastanowić się nad dedykowanym rozwiązaniem. Czasem jest to najlepsze rozwiązanie (choć droższe, jeśli komuś to zlecasz lub czasochłonne i pracochłonne, jeśli piszesz sam). Wszystko zależy od tego, co jest Twoim priorytetem (jakość i wygoda, czy czas i cena?).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.