Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZEND] Cron jobs - nie działa
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
5k7
Witam,

Mam dosyć dziwny problem. Używam crona do wykonywania pewnych operacji na zendzie w określonym czasie. Mam oczywiście odpowiednie bootstrapy do tego itd. Do ustawiania zadań crona używam webmina. Inne skrypty, które nie korzystają z zenda działają bez zarzutu. Jedynie problem dotyczy skryptów zenda. Dodam jeszcze że sam skrypt działa prawidłowo i gdy każe wykonać to polcenie w webminie natychmiast - skrypt jest odpalany i robi wszystko to co powinien. Ustawiłem nawet uruchamianie skryptu jako root lecz bez skutku. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
KrzysiekWildfire
Zapewne jest problem ze wskazaniem pliku który masz wykonać, proponuję w cronie wskazać plik który będzie pobierał stronę przy pomocy wget i przkaże (przy pomocy GET'a) informacje, że mają być wykonane skrypty cykliczne, bądź crona ustawić na index.php w katalogu bootstrap. Ale osobiście preferuje 1 sposób, dzięki niemu możesz w łatwy sposób zrobić logowanie tego co wykonał cron - ponieważ wget zapisze stronę w miejscu gdzie był stosowany, do tego wystarczy prosty mv (do zmiany nazwy na godzine) i mamy ładną historię tego co zostało wykonane.
5k7
A może wywołanie zwykłe lynx strony np. ? Też by dobry pomysł był. Co o tym myślisz ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.