Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [ZEND] Cron jobs - nie działa
5k7
post 14.10.2011, 11:02:01
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam dosyć dziwny problem. Używam crona do wykonywania pewnych operacji na zendzie w określonym czasie. Mam oczywiście odpowiednie bootstrapy do tego itd. Do ustawiania zadań crona używam webmina. Inne skrypty, które nie korzystają z zenda działają bez zarzutu. Jedynie problem dotyczy skryptów zenda. Dodam jeszcze że sam skrypt działa prawidłowo i gdy każe wykonać to polcenie w webminie natychmiast - skrypt jest odpalany i robi wszystko to co powinien. Ustawiłem nawet uruchamianie skryptu jako root lecz bez skutku. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Go to the top of the page
+Quote Post
KrzysiekWildfire
post 17.10.2011, 13:43:01
Post #2

-----

Zapewne jest problem ze wskazaniem pliku który masz wykonać, proponuję w cronie wskazać plik który będzie pobierał stronę przy pomocy wget i przkaże (przy pomocy GET'a) informacje, że mają być wykonane skrypty cykliczne, bądź crona ustawić na index.php w katalogu bootstrap. Ale osobiście preferuje 1 sposób, dzięki niemu możesz w łatwy sposób zrobić logowanie tego co wykonał cron - ponieważ wget zapisze stronę w miejscu gdzie był stosowany, do tego wystarczy prosty mv (do zmiany nazwy na godzine) i mamy ładną historię tego co zostało wykonane.
+Quote Post
5k7
post 23.10.2011, 21:12:58
Post #3

-----

A może wywołanie zwykłe lynx strony np. ? Też by dobry pomysł był. Co o tym myślisz ?

Ten post edytował 5k7 24.10.2011, 16:46:14
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:43