W skrócie problem wygląda tak: mam skrypt, który przechwytuje dane z formularza i zapisuje je do pliku na lokalnym serwerze, a chcę żeby robił to na innym serwerze FTP.
O to co mam:
<?php $MESSAGE_FILE = "plik.ini"; // En: result file // Fr: fichier resultat. $DEFAULT_EXIT_PAGE = "strona wyjsciowa"; // En: exit page. // Fr: page de sortie. // End Necessary Variables section /******************************************************************************/ function error($error_message) { exit; } function check_referer () { if ($HTTP_REFERER != "") return; error("Unauthorized access to: $HTTP_REFERER"); } #check_referer(); $message = ""; $message .= ' "'."$val".'"'; } $message .= "\n".$file; if(! $exit_page) $exit_page = $DEFAULT_EXIT_PAGE; // Exit -> $exit_page ?>
Docelowy serwer ftp nie jest publiczny, więc trzeba się jakoś przez ten skrypt zalogować... Oczywiście oba serwery są moje.
Szukałem w google, na forum.php.pl itp. ale jedyne co znalazłem to ten skrypt wyżej i taki do pobrania dowolnego pliku:
Ale nie bardzo wiem jak te dwa skrypty połączyć. Dziękuje za każdą pomoc.