![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wszystkich, trochę głupio, że w moim pierwszym poście proszę o pomoc, ale na usprawiedliwienie powiem, że sporo z tego forum korzystałem jako gość
![]() W skrócie problem wygląda tak: mam skrypt, który przechwytuje dane z formularza i zapisuje je do pliku na lokalnym serwerze, a chcę żeby robił to na innym serwerze FTP. O to co mam:
Docelowy serwer ftp nie jest publiczny, więc trzeba się jakoś przez ten skrypt zalogować... Oczywiście oba serwery są moje. Szukałem w google, na forum.php.pl itp. ale jedyne co znalazłem to ten skrypt wyżej i taki do pobrania dowolnego pliku: Ale nie bardzo wiem jak te dwa skrypty połączyć. Dziękuje za każdą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten drugi skrypt pobiera dane z serwera ftp
jak chcesz wgrywać (w prosty sposó ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, ten skrypt domyślnie dopisuje dane na początek tego pliku tekstowego. I tak ma właśnie być, jakby wgrywał cały plik na ftp to zapewne by podmienił oryginał.
//Edit Zrobiłem tak, że skrypt: 1. Pobiera plik z ftp 2. Edytuje go 3. Wysyła z powrotem na serwer Lecz nie wydaje mi się żeby była to najbardziej optymalna wersja ;p Ten post edytował DiKey 13.10.2010, 17:36:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:13 |