Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: domeny bez haczyków i solidny hosting?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
entli
Witam,

potrzebuję wykupić 4 domeny i w przyszłości odnawiać niezbyt drogo. Które firmy poza niską ceną oferują również uczciwe zasady - bez haczyków w umowach i jakiś niespodzianek. Na razie znalazłem, że najtańsze domeny są w masternet.pl ale nie wiem czy to solidna firma i czy nie będzie jakiś problemów?

Oczywiście będę też potrzebować hostingu (1GB, PHP+MYSQL, .htaccess, php.ini, mod_rewrite) dla tych domen. I tutaj już zupełnie nie wiem co wybrać. Na razie interesują mnie raczej najtańsze opcje ale w przyszłości to może się zmienić. Limit to 80złotych bruttorocznie, ale może być mniej. Ale najważniejsze to dobry uptime i rozsądne limity CPU. Miło by mieć dostęp do CRON, wiersza poleceń ale wiem, że w tej cenie będzie ciężko. Wstępnie wytypowałem, netarteria.pl, linuxpl.com, masternet.pl. Która z tych firm hostingowych jest lepsza? A może polecacie jakieś inne?

Jeszcze chciałem spytać o to jak w praktyce wygląda utrzymywanie hostingu w jednej firmie a domeny w drugiej. Czy mogą z tym być jakieś problemy? Na co zwracać uwagę? Albo czy lepiej wybierać serwery stojące w Polsce czy zagranicą?

Oczywiście wszelkie rady mile widziane.

pozdrawiam entli
krzysztof_kf
Witam mogę ci polecić firmę OVH naprawdę firma solidna OVH mają bardzo dobry support ogólnie nie narzekam a przedłużenie domen u tego operatora sam zobacz ten cennik jest na serio

Cennik
entli
A co z hostingiem? netarteria.pl masternet.pl a może coś innego? Gdzie najrzadziej zdarzają się awarie?
baranek77
Ja mam hosting na linuxpl.com i nie narzekam , narazie nie miałem żadnych awarii. Jak miałem problem nawet o godzinie 23 odpisali po 20 minutach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.