Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> domeny bez haczyków i solidny hosting?
entli
post 3.05.2010, 22:20:50
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam,

potrzebuję wykupić 4 domeny i w przyszłości odnawiać niezbyt drogo. Które firmy poza niską ceną oferują również uczciwe zasady - bez haczyków w umowach i jakiś niespodzianek. Na razie znalazłem, że najtańsze domeny są w masternet.pl ale nie wiem czy to solidna firma i czy nie będzie jakiś problemów?

Oczywiście będę też potrzebować hostingu (1GB, PHP+MYSQL, .htaccess, php.ini, mod_rewrite) dla tych domen. I tutaj już zupełnie nie wiem co wybrać. Na razie interesują mnie raczej najtańsze opcje ale w przyszłości to może się zmienić. Limit to 80złotych bruttorocznie, ale może być mniej. Ale najważniejsze to dobry uptime i rozsądne limity CPU. Miło by mieć dostęp do CRON, wiersza poleceń ale wiem, że w tej cenie będzie ciężko. Wstępnie wytypowałem, netarteria.pl, linuxpl.com, masternet.pl. Która z tych firm hostingowych jest lepsza? A może polecacie jakieś inne?

Jeszcze chciałem spytać o to jak w praktyce wygląda utrzymywanie hostingu w jednej firmie a domeny w drugiej. Czy mogą z tym być jakieś problemy? Na co zwracać uwagę? Albo czy lepiej wybierać serwery stojące w Polsce czy zagranicą?

Oczywiście wszelkie rady mile widziane.

pozdrawiam entli
Go to the top of the page
+Quote Post
krzysztof_kf
post 3.05.2010, 22:29:04
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mogę ci polecić firmę OVH naprawdę firma solidna OVH mają bardzo dobry support ogólnie nie narzekam a przedłużenie domen u tego operatora sam zobacz ten cennik jest na serio

Cennik
+Quote Post
entli
post 5.05.2010, 09:34:00
Post #3

Ostrzeżenie: (10%)
X----

A co z hostingiem? netarteria.pl masternet.pl a może coś innego? Gdzie najrzadziej zdarzają się awarie?
+Quote Post
baranek77
post 5.05.2010, 10:18:56
Post #4

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja mam hosting na linuxpl.com i nie narzekam , narazie nie miałem żadnych awarii. Jak miałem problem nawet o godzinie 23 odpisali po 20 minutach.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.07.2025 - 16:57