Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Graficzna reprezentacja bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Kinool
Witam stoję przed pewnym problem. Muszę mieć graficzną reprezentację bazy (tabele, kolumny, relacje itp.)

Bazę już mam zrobioną działającą, teraz "rysowanie" jej to trochę masakra bo to prawie 40 tabel z relacjami.

Znalazłem DBDesigner ale coś nie widzę tam opcji importu struktury z pliku sql, z kolei nie bardzo się chce połączyć z serwerem (MySQL 5.1).

Może ktoś miał podobny problem i zna jakieś narzędzie do tego? platforma (Linux/Windows).

pozdrawiam
phpion
Ściągnij sobie np. Enterprise Architect (wersja trial) i w nim zaimportuj schemat bezpośrednio z bazy. Niestety w wersji trail będziesz miał znak wodny na wyeksportowanym później pliku graficznym (no ale przecież możesz walnąć print screena winksmiley.jpg).
Kinool
poszperałem trochę

DBDesigner nie jest od dawna rozwijany więc nie ma sobie co nim głowy zawracać, jak często bywa pod latarnią najciemniej biggrin.gif MySQL ma fajne narzędzie Workbench. Właśnie sprawdzam, póki co jest to czego szukałem. Ponoć dobry też jest plugin do Eclipse "Clay" może jeszcze go sprawdzę.

pozdrawiam
pablo89pl
Rzuć okiem na Mysql Workbench wersja OSS
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.