![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam stoję przed pewnym problem. Muszę mieć graficzną reprezentację bazy (tabele, kolumny, relacje itp.)
Bazę już mam zrobioną działającą, teraz "rysowanie" jej to trochę masakra bo to prawie 40 tabel z relacjami. Znalazłem DBDesigner ale coś nie widzę tam opcji importu struktury z pliku sql, z kolei nie bardzo się chce połączyć z serwerem (MySQL 5.1). Może ktoś miał podobny problem i zna jakieś narzędzie do tego? platforma (Linux/Windows). pozdrawiam Ten post edytował Kinool 15.03.2010, 10:03:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ściągnij sobie np. Enterprise Architect (wersja trial) i w nim zaimportuj schemat bezpośrednio z bazy. Niestety w wersji trail będziesz miał znak wodny na wyeksportowanym później pliku graficznym (no ale przecież możesz walnąć print screena
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszperałem trochę
DBDesigner nie jest od dawna rozwijany więc nie ma sobie co nim głowy zawracać, jak często bywa pod latarnią najciemniej ![]() pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzuć okiem na Mysql Workbench wersja OSS
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:24 |