Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] KRASNAL!? Help
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koczan88
witam chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi na jakiej zasadzie działa krasnal. blinksmiley.gif wiem że dzięki niemu mogę stwożyć własny serwer, ale jak mogę go wykożystać. worriedsmiley.gif np, jak mogę własną stronę www wstawić na serwer żeby była widoczna w sieci.? blink.gif Co muszę posadać (oprócz umiejętności). winksmiley.jpg Wiem że ze mną to ciężki przypadek ale chciałbym wiedzieć i dalej się rozwijać. biggrin.gif pomożecie ? smile.gif
erix
Krasnal i podobne do niego serwery, to po prostu paczki składające się ze skonfigurowanego Apache, PHP i MySQL + narzędzi zarządzających.

Teoretycznie, sam Krasnal powinien wystarczyć do publikacji w sieci.

Cytat
np, jak mogę własną stronę www wstawić na serwer żeby była widoczna w sieci.?

Jeśli rolę serwera ma pełnić Twój komp, to potrzebujesz zewnętrznego IP (albo przekierownia) i opcjonalnie domeny. Natomiast, gdy masz na myśli inne usługi, to potrzebujesz konta na stronę (poszukaj na forum/google) i klienta FTP.

Ogólnie, to w Sieci jest tego pełno, wystarczy pogooglać.
koczan88
dzięki
czerwony2
Witam, kiedyś używałem krasnala, niestety jego wsparcie (uaktualnienia skończyły się chyba na mysqlu 3.0). Jakiś czas temu przerzuciłem się na vertrigoserv - bardzo fajny programik, niestety co któreś uruchomienie resetuje mi kompa co jest troszkę wkurzające. Nie mogę znaleźć przyczyny, nic nie pomaga, a jest to dość irytujące, bo czasem kilka z rzędu uruchomień właśnie się tak kończy. Więc jak widać jestem zmuszony aby się przesiąść na coś innego, tylko na co?? Trochę googlowałem i niestety nic szczególnego, godnego uwagi nie mogę znaleźć pod wina oprócz WebServ. Morze polecicie coś, lub napiszecie czego osobiście używacie?? Pozdrawiam.
nexis
WampServer
XAMPP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.