![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi na jakiej zasadzie działa krasnal.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Krasnal i podobne do niego serwery, to po prostu paczki składające się ze skonfigurowanego Apache, PHP i MySQL + narzędzi zarządzających.
Teoretycznie, sam Krasnal powinien wystarczyć do publikacji w sieci. Cytat np, jak mogę własną stronę www wstawić na serwer żeby była widoczna w sieci.? Jeśli rolę serwera ma pełnić Twój komp, to potrzebujesz zewnętrznego IP (albo przekierownia) i opcjonalnie domeny. Natomiast, gdy masz na myśli inne usługi, to potrzebujesz konta na stronę (poszukaj na forum/google) i klienta FTP. Ogólnie, to w Sieci jest tego pełno, wystarczy pogooglać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kiedyś używałem krasnala, niestety jego wsparcie (uaktualnienia skończyły się chyba na mysqlu 3.0). Jakiś czas temu przerzuciłem się na vertrigoserv - bardzo fajny programik, niestety co któreś uruchomienie resetuje mi kompa co jest troszkę wkurzające. Nie mogę znaleźć przyczyny, nic nie pomaga, a jest to dość irytujące, bo czasem kilka z rzędu uruchomień właśnie się tak kończy. Więc jak widać jestem zmuszony aby się przesiąść na coś innego, tylko na co?? Trochę googlowałem i niestety nic szczególnego, godnego uwagi nie mogę znaleźć pod wina oprócz WebServ. Morze polecicie coś, lub napiszecie czego osobiście używacie?? Pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:42 |