Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gps, nawigacja do samochodu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
slash^
Witam

od pewnego czasu przeszukuje rozne fora/sklepy i strony internetowe w poszukiwaniu informacji nt. nawigacji gps do samochodu. Pierwszy raz zamierzam cos takiego kupic ale w zwiazku z moja praca jest mi to niezbedne, wiec postanowilem zapytac czy ktos z szanownych tu obecnych uzywa cos takiego lub po prostu moze cos polecic/odradzic?

Chodzi mi tylko i wylacznie o jak najlepsza mape Polski. Wiele sie naczytalem o automapach, mio, mapamap, tomtomach itp i mam juz mniej wiecej swoje parametry okreslone. Prosilbym jednak o jakies sugestie w stylu jakie urzadzenie + jaka mapa najlepsza. Potrzebuje tylko i wylacznie nawigacji, zadnych filmow, zdjec czy mp3, cena wiadomo im taniej tym lepiej ale mysle ze jakies 1500 za calosc jest do przelkniecia.
Sadu2
Mnie sie najbardziej podobają HP. Kolega miał w samochodzie z głosem Hołowczyca, ogólnie super i prosty w obsłudze.
NuLL
Asus A636 + AutoMapa smile.gif

Ps. Zapraszam na http://pdaclub.pl/forum - nie ma lepszego miejsca do takich rozmow smile.gif
bogdan89
nie ma bardziej prostego i niezawodnego urządzenia jak Nokia 330 smile.gif naprawdę mogę polecić ten sprzęt... mam u siebie już od dłuższego czasu z AutoMapą i nie mam powodów do narzekania (no chyba, że na brak paliwa).

A co do mapy, ostatnio wyszla AutoMapa 4.5 - jak dla mnie rewelacja... Spotkałem się z innymi mapami, ale widzę, że na AutoMapę nie ma mocnych - częste aktualizacje map, pełna synchronizacja z serwisem miplo.pl.

Ja to urządzonko kupowałem już dawno, płaciłem wtedy bodajże 1700 zł za cały zestaw z Automapą EU. Teraz już spokojnie możesz mieć za 1300-1400 zł.

Pozdrawiam.
Ace
Polecam automape. Nie mam, ale widziałem w akcji...

Odnośnie mio map, odradzam. Tata dostał pod choinkę winksmiley.jpg mapa zawiera błędne ulice - w rzeczywistości nazywają się inaczej. Może wprowadzić to w błąd.

A sprzęt - Palm, z gps. Konkretnego modelu nie podam - nie znam się.
slash^
Hm, palm maja ekranki tylko 3,5" ? czy jest jakis dobry wiekszy?

Tez slyszalem ze automapa najlepsze pokrycie ale sa jakies bledy przy skrzyzowaniach, ze juz trzeba skrecac a na mapie jest ze za 10m, to troche duza roznica winksmiley.jpg
bogdan89
Cytat(slash^ @ 23.01.2008, 12:18:12 ) *
Tez slyszalem ze automapa najlepsze pokrycie ale sa jakies bledy przy skrzyzowaniach, ze juz trzeba skrecac a na mapie jest ze za 10m, to troche duza roznica winksmiley.jpg

no taka roznica moze byc, ale to zalezy nie od Automapy, a od urządzenia które łączy sie z satelitą... moze zalezec od pogody, moze zalezec od wysokosci budynkow w okolicy... to niekoniecznie jest blad w Automapie snitch.gif

aaa... i uwierz mi, wiekszy niz 3,5 cala bylby troche mniej praktyczny... taki mniejszy to mozesz schowac do kieszeni gdy wychodzisz z samochodu na chwile... no i poza tym nie zaslania Ci pół świata gdy masz umocowane to urządzenie przy szybie w samochodzie...
Wykrywacz
Pozwole sobie wykorzystać temat, bo jest mocno pokrewny. Jakie polecicie jeżeli możecie Palmfony, co ma być przeglądarka, telefon, gps a i musi być głośnomówiące albo mieć możliwość zainstalowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.