Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tania domena
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
XONIC
Witam

Chciałbym zarejestrować nową domenę pl. Czy wiecie gdzie jest najtaniej?

Wiem że w nazwa muszę zapłacić przez pierwszy rob 60zł a przez następne po 120zł. Home.pl też odpada bo jest drogo.

czy macie jakieś inne tańsze firmy? bardzo proszę o pomoc
mike
Różnica jest tylko w pierwszym roku. Zależnie od promocji, nawet coś koło 0.90 PLN lub 9 PLN ale później (za kolejne lata) i tak płacisz koło 100 PLN niezależnie gdzie jesteś.
Poszukaj promocji, przecież one nie są stałe i się zmnieniają.

Taki wątek był już kilka razy.
XONIC
W nazwa jest np: za 10zł ale trzeba prowadzić firmę a ja jej nie prowadzę. Czy mógł bymn podać dane że prowadzę a w żeczywistości tak nie jest??
tomeksobczak
w home.pl jest promocja za 10gr, sam kupilem
mike
Cytat(XONIC @ 9.10.2007, 11:03:29 ) *
Czy mógł bymn podać dane że prowadzę a w żeczywistości tak nie jest??
Typowe podejście Polaka.
Jak by tu oszukać i przekombinować.
Sadu2
Cytat(mike @ 9.10.2007, 11:53:16 ) *
Typowe podejście Polaka.
Jak by tu oszukać i przekombinować.

Heh dokładnie, ale każdy kombinuje jak może. Ja mam wszystkie domeny w domenynet.pl
matix
Najtańsze domeny, które znam to są na az.pl. Mam chyba 6 domen i za kazdą zapłaciłem nie więcej niż 20 zł. Najlepiej czekać na okazje, jak ci się nie spieszy, obecnie w promocji az.pl jest domena eu za 18,30 zł brutto. Kilka dni temu kupiłem tam domenę *.pl za 7 zł netto, czyli ok. 8,50 zł brutto smile.gif
sagittariuspl
domeny.pl
XONIC
Cytat(XONIC @ 9.10.2007, 11:03:29 ) *
W nazwa jest np: za 10zł ale trzeba prowadzić firmę a ja jej nie prowadzę. Czy mógł bymn podać dane że prowadzę a w żeczywistości tak nie jest??

Tak alee żeby z tego skożystać trzeba mieć firmę. A i później będziesz płącił 122zł (z VAT) rocznie

A co do tego kolunia powyżej to mozliiwe to żebyś kupił domene za 8złquestionmark.gif?

W domeny.pl jest bardzo drogo!!!

Przez pierwszy rok 60zł (z VAt) a następne lata coś koło 120zzł (+VAT) exclamation.gif!!!
sagittariuspl
chłopie jesteś smieszny. 8 zł to za mało, 60 to za dużo. wróć do szkoły. mam masę domen za takie pieniądze i nie wiem co ci się w nich nie podoba. chyba, że ty nie wiesz co to domena... do tego proponuję wogóle przeczytać regulamin i cennik poszczególnych rejestratorów bo bajki opowiadasz
kwiateusz
dokładnie ja mam kilka domen kupionych za złotówkę i nie narzekam co do przedłużania to zapraszam na cal.pl maja strasznie tanio przedłużenie pl (81,74 z vat)
XONIC
Cytat
chłopie jesteś smieszny. 8 zł to za mało, 60 to za dużo. wróć do szkoły. mam masę domen za takie pieniądze i nie wiem co ci się w nich nie podoba. chyba, że ty nie wiesz co to domena... do tego proponuję wogóle przeczytać regulamin i cennik poszczególnych rejestratorów bo bajki opowiadasz

Widzisz... mój mózg myśli troszkę dalej niż Twój.

Ceny rejestracji różnią się od przedłużenia do tego dochodzi VAT (22%) np: wydawało by się że w nazwa mamy tanio ale jeśli bym chciał wziąść na prywatną osobę to za pl zapłacę 60zł (rejestracja) + 122zł (każde przydłużenie) ceny podałem z VAt
tiraeth
Raz w miesiącu odłożysz 10zł kieszonkowego i akurat 120zł się zbierze w ciągu roku...

Tak, domena to jedyna rzecz, której nie można spiratować.

Mam domenkę PL, za rejestrację zapłaciłem 17zł (netto), przedłużenie kosztuje 99zł (netto).
XONIC
No tak...

Dzięki wszystkim za dobre informacje... Kupię chyba w ovh ale jeszcze nie wiem

Pozdrawiam
kwiateusz
i pamietaj domene zawsze mozna przeniesc winksmiley.jpg zazwyczaj jest troche zachodu (tu pochwale kei.pl która nie robiła żadnych problemów) ale warto bo potem jest np tansze przedluzenie
XONIC
Heh tak pamiętam o tym.

Mam jeszcze takie info dla tych którzy też chcą kupić domenę. Otórz w nazwa.pl i home.pl aby przenieść domenę trzeba ją utrzymać w serwisie przynajmniej 2 lata. Nie wiem jak w innych ale w tych 2 powyższych tak jest
melody
Zestaw tanich rejestratorów znajduje się na CIACH. Możesz sobie porównać gdzie jest najtaniej: globalne, regionalne, itp. Fakt: poniżej 45 zł za odnowienie nie zejdziesz ale to nie to samo co koło 100 zł.
1010
w ovh.pl masz tanie "plki"
mankowski
Sprawdzaj domenomanie. Oni tam mają spoore promocje.
A może godaddy.com?

nuclearts.pl/e-commerce/jak-zarejestrowac-domene-internetowa/
webdice
Nie ma to jak odpisywać na prawie czteroletni temat. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.