![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zarejestrować nową domenę pl. Czy wiecie gdzie jest najtaniej? Wiem że w nazwa muszę zapłacić przez pierwszy rob 60zł a przez następne po 120zł. Home.pl też odpada bo jest drogo. czy macie jakieś inne tańsze firmy? bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Różnica jest tylko w pierwszym roku. Zależnie od promocji, nawet coś koło 0.90 PLN lub 9 PLN ale później (za kolejne lata) i tak płacisz koło 100 PLN niezależnie gdzie jesteś.
Poszukaj promocji, przecież one nie są stałe i się zmnieniają. Taki wątek był już kilka razy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nazwa jest np: za 10zł ale trzeba prowadzić firmę a ja jej nie prowadzę. Czy mógł bymn podać dane że prowadzę a w żeczywistości tak nie jest??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w home.pl jest promocja za 10gr, sam kupilem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najtańsze domeny, które znam to są na az.pl. Mam chyba 6 domen i za kazdą zapłaciłem nie więcej niż 20 zł. Najlepiej czekać na okazje, jak ci się nie spieszy, obecnie w promocji az.pl jest domena eu za 18,30 zł brutto. Kilka dni temu kupiłem tam domenę *.pl za 7 zł netto, czyli ok. 8,50 zł brutto
![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
domeny.pl
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
W nazwa jest np: za 10zł ale trzeba prowadzić firmę a ja jej nie prowadzę. Czy mógł bymn podać dane że prowadzę a w żeczywistości tak nie jest?? Tak alee żeby z tego skożystać trzeba mieć firmę. A i później będziesz płącił 122zł (z VAT) rocznie A co do tego kolunia powyżej to mozliiwe to żebyś kupił domene za 8zł ![]() W domeny.pl jest bardzo drogo!!! Przez pierwszy rok 60zł (z VAt) a następne lata coś koło 120zzł (+VAT) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chłopie jesteś smieszny. 8 zł to za mało, 60 to za dużo. wróć do szkoły. mam masę domen za takie pieniądze i nie wiem co ci się w nich nie podoba. chyba, że ty nie wiesz co to domena... do tego proponuję wogóle przeczytać regulamin i cennik poszczególnych rejestratorów bo bajki opowiadasz
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
dokładnie ja mam kilka domen kupionych za złotówkę i nie narzekam co do przedłużania to zapraszam na cal.pl maja strasznie tanio przedłużenie pl (81,74 z vat)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat chłopie jesteś smieszny. 8 zł to za mało, 60 to za dużo. wróć do szkoły. mam masę domen za takie pieniądze i nie wiem co ci się w nich nie podoba. chyba, że ty nie wiesz co to domena... do tego proponuję wogóle przeczytać regulamin i cennik poszczególnych rejestratorów bo bajki opowiadasz Widzisz... mój mózg myśli troszkę dalej niż Twój. Ceny rejestracji różnią się od przedłużenia do tego dochodzi VAT (22%) np: wydawało by się że w nazwa mamy tanio ale jeśli bym chciał wziąść na prywatną osobę to za pl zapłacę 60zł (rejestracja) + 122zł (każde przydłużenie) ceny podałem z VAt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raz w miesiącu odłożysz 10zł kieszonkowego i akurat 120zł się zbierze w ciągu roku...
Tak, domena to jedyna rzecz, której nie można spiratować. Mam domenkę PL, za rejestrację zapłaciłem 17zł (netto), przedłużenie kosztuje 99zł (netto). |
|
|
![]()
|
|
No tak...
Dzięki wszystkim za dobre informacje... Kupię chyba w ovh ale jeszcze nie wiem Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
i pamietaj domene zawsze mozna przeniesc
![]() |
|
|
![]()
|
|
Heh tak pamiętam o tym.
Mam jeszcze takie info dla tych którzy też chcą kupić domenę. Otórz w nazwa.pl i home.pl aby przenieść domenę trzeba ją utrzymać w serwisie przynajmniej 2 lata. Nie wiem jak w innych ale w tych 2 powyższych tak jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zestaw tanich rejestratorów znajduje się na CIACH. Możesz sobie porównać gdzie jest najtaniej: globalne, regionalne, itp. Fakt: poniżej 45 zł za odnowienie nie zejdziesz ale to nie to samo co koło 100 zł.
Powód edycji: [Daiquiri]: CIACH spam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ovh.pl masz tanie "plki"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj domenomanie. Oni tam mają spoore promocje.
A może godaddy.com? nuclearts.pl/e-commerce/jak-zarejestrowac-domene-internetowa/
Powód edycji: [thek]: url-ciach :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie ma to jak odpisywać na prawie czteroletni temat. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:40 |