Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: seriale!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
shpyo
Kurde, jestem na strasznym głodzie serialowym. Po obejrzeniu wszystkich odcinków LOST'a, Prison Break'a muszę coś robić w wakacje i obejrzeć coś na odobnym poziomie.
Co możecie polecić człowiekowi na głodzie?
Fuzja
Moj ulubiony serial : Gotowe Na Wszystko tongue.gif
shpyo
Wczoraj na polsacie leciały 2 odcinki 24 godzin, ale ostatnie chyba. Wie ktoś który to był sezon? Spodobał mi się i chyba zacznę to oglądać. MAcie jeszcze jakieś propozycje?
nazihipi
Cytat(Fuzja @ 24.07.2006, 18:40 ) *
Moj ulubiony serial : Gotowe Na Wszystko tongue.gif

proste biggrin.gif

+ oczywiście 'Sześć stóp pod ziemią' smile.gif
siemakuba
Polecam Criminal Minds - nie dorównuje oczywiście PB i The Lost, ale warto pooglądać :)
Tyle, że chyba nie tak łatwo o niego jak PB i Lost.

pozdr.
strife
"Świat według Bundych", "South Park", * "Moda na Sukces".

* ROTFL smile.gif

Cytat
muszę coś robić w wakacje

nie myślałeś o pójściu z dziewczyną do parku, albo jeździe na rowerze na świeżym powietrzu ? tongue.gif

Cytat
Co możecie polecić człowiekowi na głodzie?

Polecam pizze z Da Grasso, ale nie wiem czy do Ciebie dojadą , hehe...
Ja_Szczur
"friends" i kilka innych sitcomów
może fabuły w nich mało, ale można się pośmiać :]
mike
1. Przyjaciele
2. Prison Break - zajefajny serial, obejrzałem wszystkie odcinki w ciągu trzech dni
3. Na wspólnej biggrin.gif

~shpyo jak sie umówimy w weekend to Ci dam Prison Break smile.gif
dr_bonzo
Due South (nie ma w TV), polecam dwa pierwsze sezony -- 3ci jest cienki a czwartego nie widzialem.
Diwi
To ja jeszcze polece tajemnice smallville, 5 sezonów po 22-24 odcinki winksmiley.jpg. A co do 24 godzin to z tego co pamiętam właśnie skończył się 1 sezon i będzie wchodził drugi, albo to drugi się skończył winksmiley.jpg.

Pozdrawiam
shpyo
@mike: PB to ja w 2 dni obejrzałem i czekam teraz do 25 sierpnia na 2 sezon
A słyszał ktoś o Numb3rs?
Jim
polecam bardzo stary, ale miejscami mocno 'wkręcający' - Miasteczko Twin Peaks

btw. nie wiem jak wy ale ja z niecierpliwością oczekuję Lost.S03E01.HDTV.LOL.DivX.avi @ 2006.09.21 02:00:00 GMT
mike
Fajny tyż jest Surface, ale niestety czytałem, że nie mają zamiary kręcić drugiego sezonu.
Skasowali projekt.
shpyo
Tak się właśnie składa, że z ciekawości ściągnąłem pierwszy odcinek Surface smile.gif Zaraz się zobaczy co i jak.
mike
Cytat(shpyo @ 24.07.2006, 23:03 ) *
Tak się właśnie składa, że z ciekawości ściągnąłem pierwszy odcinek Surface smile.gif Zaraz się zobaczy co i jak.

Fajny jest, ale jak obejrzysz to będziesz miał mukę, bo ten serial nie będzie kontynuowany a pierwszy sezon nie kończy się jednoznacznie i wymaga kontynuacji :/

(ok, idę spać)
Cudi
Cytat
Wczoraj na polsacie leciały 2 odcinki 24 godzin, ale ostatnie chyba. Wie ktoś który to był sezon? Spodobał mi się i chyba zacznę to oglądać. MAcie jeszcze jakieś propozycje?

Wczoraj na polsacie leciał pilot drugiego sezonu. Ja się właśnie biorę za drugi odcinek trzeciego smile.gif 24 ma 5 sezonów, tak więc jest co oglądać.

A co powiecie o serialu Alias? Chyba leciał pierwszy sezon w TV, ale na TV to ja mam za mało czasu winksmiley.jpg Warto objerzeć?
orson
witam

friends (ocena 11/10 winksmiley.jpg )
joey (tylko 2 sezony :/ )
stargate sg-1
stargate atlantis
supernatural
eureka (dopiero leciał pilot ale zapowiada się fajnie)
blade the series (narazie 3 odinki, średnio - się zobaczy)
bones
the sopranos
how i met your mother
sleeper cell (miniseria, relewelacja !)

where rank > 8 order by rand() winksmiley.jpg
shpyo
Cytat(Cudi @ 24.07.2006, 23:09 ) *
A co powiecie o serialu Alias? Chyba leciał pierwszy sezon w TV, ale na TV to ja mam za mało czasu winksmiley.jpg Warto objerzeć?

Po polsku to "Agentka o 100 twarzach" smile.gif.
Warto obejrzeć. Wg. mnie nie potrzebny jest tam wątek miłosny... ale da się oglądać smile.gif.
acztery
Świat według Bundych
insepektor ED
LBO
Dla mnie niezaprzeczalnym liderem jest Nip / Tuck (Bez skazy).
Dodatkowo Stargate Sg-1, Stargate Atlantis i Battlestar Galactica.
SHiP
Stargate winksmiley.jpg Smallville, The O.C(tvn 14:30), Lost
nasty
Family Guy i Na Wspolnej tongue.gif
nrm
Surface - tylko pierwszy sezon. drugiego nie bedzie.

podam ci najlepsze z ostatniego sezonu:

sci-fi:
Battlestar Galactica (na razie 2 sezony)
The 4400 (w tej chwili leci trzeci)
Invasion (1 sezon, canceled niestety bo b.dobry)

med:
Grey's Anatomy (2 sezony)
House M.D. (2 sezony)

akcja:
24 (5 sezonów) - pytales o polsat: wczoraj zaczał się wyczekiwany przez 4 lata [w polsce] drugi sezon. to byl pierwszy odcinek od godziny 8:00 (albo od 7 nie pamietam))

komedie:
weeds (1 sezon, drugi za 2 tygodnie)
everybody hates chris (1 sezon)

drama:
The Sopranos (6 sezonow)
The Closer (teraz leci 2gi sezon)
Boston Legal (2 sezony)

tyle z pamieci. jest co ogladac smile.gif
Fuzja
normanos: od godziny 8 winksmiley.jpg
scanner
Książkę w parku na ławce poczytaj lepiej smile.gif

Ale jak już, to Babylon 5 (serial + pełnometrażowe) - momentami nawet przebija StarTrek-a smile.gif
Dodatkowo: Kryminalne Zagadki Las Vegas, Kryminalne Zagadki Miami, Kryminalne Zagadki Nowego Jorku.

A na deser - Andromeda.
Cysiaczek
Ja proponuję konferencje prasowe politków - niestety obrady sejmu sie skończyły, a była to najlepsza brazyliana, jaką dane mi było oglądać.

Z pozostałych seriali polecam Stargate i X-Files
bigZbig
Panowie! Dajcie odpoczac oczom. Nie wystarczą te długie godziny przed monitorem komputera?
nazihipi
Cytat(acztery @ 25.07.2006, 01:13 ) *
insepektor ED

puszczają to jeszcze?
SHiP
Cytat(bigZbig @ 25.07.2006, 15:04 ) *
Panowie! Dajcie odpoczac oczom. Nie wystarczą te długie godziny przed monitorem komputera?

Nie ;p
nrm
Cytat(bigZbig @ 25.07.2006, 13:04 ) *

nie winksmiley.jpg to wlasnie jest odpoczynek. po calym dniu roboty na kompa nie moge juz patrzec wiec poznym wieczorkiem puszczam na TV jakies 2 odcinki a potem spanko.

Cytat(Fuzja @ 25.07.2006, 13:40 ) *
A skąd pobieracie właśnie seriale ?
Bo z tego co poznajdywałem to same angielskie pare z lektorem, ale nigdzie napisow do odcinkow poszczegolnych nie ma.
Po angielsku mi sie ogladac nie chce i to paru serii czegos smile.gif

z torrenta. napisy sa do wszystkich wymienionych przeze mnie. scena napisowa ma sie dobrze.
shpyo
Cytat(nazihipi @ 25.07.2006, 15:28 ) *
puszczają to jeszcze?

na tvn leci smile.gif
nrm
moze daj sobie spokoj jak masz takie problemy... :/
mike
No dobra. Seriale serialami ale jeśli dyskusja schodzi na torrenty do wale ostrzeżenie każdemu kto o nich wspomniał i podawał adresy, lub tylko potrzymywał dyskują jakby tu cos ukraść.
Do jutra rana ma wszystko zniknąć z postów inaczej osoby ~siemakuba, ~Fuzja, ~normanos dostają ode mnie jutro ostrzeżenie.

Nie bedzie tutaj w wątku tolerowania dla piractwa, a torrenty niewątpliwie do tego prowadzą.

Chcecie dysutowac o filmach to wszystko ma zniknąć inaczej zamykam i walę po ostrzeżeniu bez wyjątku.

(Moja prośba nie podlega dyskusji)
nrm
oh to straszne...

co ma zniknac slowo torrent? juz jest prawnie zakazane?!?
LBO
Na tym forum piractwa nie jest tolerowane, tak samo jak nakłanianie do niego. A torrenty i inne p2p, żadko są legalne...
mike
~normanos nie podobają Ci się tutejsze zwyczaje to masz dwa wyjścia:
1. Zaproponować ich zmiany, przedyskutujemy to.
2. Znaleść inne forum

Wszyscy wymienieni dostają warna za rozprzestrzenianie idei piractwa i nakłanianie do niego. Wszyscy, którzy nie zastosowali się do mojej prośby, czyli dostaje tylko ~normanos
nrm
macie jakis problem z rozumieniem czytanego tekstu.
w ani jednym miejscu nie naklanialem do piractwa!!! odpowiedzialem tylko na pytanie.

to jakby oskarzac mnie za naklanianie do zabojstwa bo napisalem, ktore noże sa bardzo ostre winksmiley.jpg

badzcie powazni :/
bigZbig
@mike_mech - badz konsekwentny. Jak dajesz ostrzezenia za namawianie do piractwa to daj tez tym, ktorzy sie przyznali do tego, ze sciagali seriale z neta (nawet jesli nie uzyli slowa torrent), bo przecież ZAZWYCZAJ sciaga sie seriale z naruszeniem prawa. Co do normanosa to on z kolei przyznal sie jedynie do sciagania napisow z torrenta, a te ZAZWYCZAJ sa udostepniane przez ich autorow do uzytku powszechnego.

@mike_mech wybacz ale zadzialales jak filtr antyspamowy na moim koncie pocztowym. Pojawilo sie slowo z indeksu i wlaczyla Ci sie czerwona lampka, a tymczasem wystarczy nie uzywac slowa kluczowego i dana tresc przechodzi.
shpyo
Numb3rs - muszę przyznać, że ten serial jest ciekawy. "Wszystko zależy od liczb". Jak na ironię zmieniłem kierunek z matmy na informatykę.

Mam już "zapychacz" do nowych sezonów LOST'a, PB i Oficera smile.gif.
nrm
Cytat(bigZbig @ 27.07.2006, 06:40 ) *
Co do normanosa to on z kolei przyznal sie jedynie do sciagania napisow z torrenta, a te ZAZWYCZAJ sa udostepniane przez ich autorow do uzytku powszechnego.

az boje sie napisac, że robiłem napisy do Prison Break smile.gif bo ban wisi w powietrzu biggrin.gif

ps. bigZbig dobrze, ze napisałeś ZAZWYCZAJ. Bo teraz zupelnie legalnie mozna ogladac seriale udostepniane przez telewizje ABC na ich wlasnych stronach, wkrotce ma byc tego wiecej. Bardzo prawdopdoodbne z epodobnie zrobi nowa telewizja CW (warner, polaczenie kilku mniejszych). Do tego warner za opłatą chce udostepniac swoje filmy poprzez sieć o zakazanej nazwie na t.

kto jest do tylu z technika ten traci. przypomne tylko wam jak bylo z mp3. wielki raban. a potem masa sklepow z legalnymi mp3 z sieci. wprawdzie nadal nie jest to dobrze uregulowane (ani technicznie ani prawnie) ale kierunek juz zostal wyznaczony.
shpyo
czy może mi ktoś powiedzieć, czy Numb3rs leci w polskiej telewizji?
Dam sobię rękę uciąć, że widziałem na którymś polskim kanale urywek 7 odcinka (poznałem tą aktorkę, która grała w Prison Break, pielęgniarkę w więzieniu Fox River).

EDYCJA:
TV4, środy i niedziele godz. 20
Polski tytuł: WZÓR
Kto ma TV4 - POLECAM serial!
W niedzielę będzie leciał 9 odcinek sezony pierwszego smile.gif exclamation.gif!!
skowron-line
ja ogladam "Świat wedlug Bundych" na polsacie i "Oficer" na TVP 2. pierwszy serial komediowy drugi kryminalny oba bardzo dobra
nrm
juz chcialem ci odpisac, z eniemozliwe ze leci w polskie TV a tu widze ze jednak smile.gif

swoja droga GRATULUJE tlumaczom kretynskiego tlumaczenia tytulu numb3rs => wzór biggrin.gif

ps. sorry, jestem juz po 2 sezonach i nie pamietam, ale gdzie ty widziales lekarke z prisona w numb3rsach? biggrin.gif
shpyo
@skowron-line - wiem że oficer jest zarąbisty. We wrześniu drugi sezon smile.gif.
Nightwalker
Ja tylko czekam na emisje Prison Break w telewizji, nie żeby oglądać, ale przynajmniej ludu na forum przybędzie winksmiley.jpg

Moje ulubione seriale (kolejność jakościowa)

1. Prison Break
2. Smallville
3. Rome (świetny serial)
4. Lost
nrm
przy okazji artykulu Polsat i TVN walczą z internetowymi piratami maly cytat o tym o czym pisałem kilka postów wcześniej:

Cytat
Do niedawna internet był utrapieniem przede wszystkim koncernów muzycznych, bo darmowe ściąganie piosenek w formacie MP3 obniża sprzedaż płyt. Wraz ze wzrostem przepustowości łącz nowe medium zaatakowało także wpływy branży kinowej i telewizyjnej, gdyż użytkownicy zaczęli ściągać filmy i seriale. Takie amerykańskie produkcje telewizyjne jak "Rzym" (HBO), "Zagubieni" (ABC) czy "House" (Fox Television) miały swoje zagraniczne premiery nie na antenach stacji telewizyjnych, lecz w internetowych sieciach wymiany plików, jak np. eMule czy BitTorrent. Dlatego amerykańscy nadawcy zaczęli eksperymentować. Od kwietnia tego roku ABC proponuje w internecie niektóre swoje seriale za darmo, ale z reklamami. Fox Television umożliwił oglądanie serialu "24 godziny" za darmo abonentom serwisu MySpace.com (odcinki sponsoruje Burger King). Z kolei wytwórnia Warner Bros. postanowiła zawalczyć z piratami ich własną bronią i zaczęła sprzedawać filmy za pośrednictwem sieci wymiany plików BitTorrent. Część popularnych seriali można też kupić w największym internetowym sklepie z muzyką i filmami - iTunes.
shpyo
Niech polsat i tvn dalej puszczają te telenowele brazylijskie. Skąptswo i niechęć do inwestycji to takie typowe polskie. Ile musieli czekać fani 24h na drugi sezon "24 godzin" (4 lata!) - przecież to jest śmiech na sali!!
SHiP
Cytat(shpyo @ 28.07.2006, 14:07 ) *
Niech polsat i tvn dalej puszczają te telenowele brazylijskie.

Słuchaj, to że ty lubisz seriale science fiction nie znaczy ze moja mama, babcia (i dziadek!), sąsiadki przerzucą się z telenowel brazylijskich na 24h. Moja starsza sąsiadka nawet Mode na Sukces ogląda ;] Sztuka jest to wszystko pogodzic winksmiley.jpg.

A i sam ogladałem czasami Gorzką zemste hehehe... winksmiley.jpg
tiraeth
@SHiP, od telenowel jest Zone Romantica tongue.gif A jeżeli ktoś nie ma SAT/CAB to ma problem.. choć z drugiej strony uważam, że część telenowej powinna zostać, ze względu na widzów w "starszym" wieku winksmiley.jpg

Uważam, że jak narazie to ciekawą propozycją wakacyjną dla telewidzów jest ramówka stacji AXN...
nospor
A ja wlasnie skonczylem ogladac Friends wszystkie serie. I zrobilo sie smutno sad.gif . Serialik bardzo fajny, śmieszny i bardzo dobrze zapelnial wolne 30 minut. Naprawdę polecam kazdemu. Takiej dawki humoru nie widzialem w żadnym serialu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.