Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpBB 2 totalna załamka
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
elCheco
czytam te posty klikam na odnośniki i nie mogę znaleźć rozwiązania swojego problemu, który zapewne jest prosty dla kogoś kto już to robił biggrin.gif
A mianowicie chodzi o coś takiego, że mam zainstalowany FoxServ i próbuję zainstalować phpbb2, niestety w momencie kliknięcia na instaluj wyświetla mi się coś takiego "phpBB : Critical Error

Could not connect to the database "
czy może ktoś wie o co tu biega? Co robię źle?
[Regis]
A odpaliles MySQL-a?
elCheco
Tak,siedzi mi w trayu z zielonym światełkiem biggrin.gif
elCheco
Tak to wygląda w MySQLu

kurtz
Hej
Cytat
A mianowicie chodzi o coś takiego, że mam zainstalowany FoxServ i próbuję zainstalować phpbb2, niestety w momencie kliknięcia na instaluj wyświetla mi się coś takiego "phpBB : Critical Error

Could not connect to the database "
czy może ktoś wie o co tu biega? Co robię źle?
Sprawdz czy podajesz prawidlowy login i haslo do bazy. Wyglada na to ze tak nie jest. Jesli juz zainstalowales phpbb zajrzyj do pliku config. Tam wszystko znajdziesz...

Pozdrawiam ;)
ViP
ja sie na fox server nie znam , ale polecam krasnala - (www.krasnal.tk) tutaj raczej problemow z niczym nie bedziesz mial
kurtz
Hej
Cytat
ja sie na fox server nie znam , ale polecam krasnala - (www.krasnal.tk) tutaj raczej problemow z niczym nie bedziesz mial
I jedno i druegi jest gotowym pakietem. Sugerowanie wyboru jednego a nie druegio wg mnie niewiele zmienia. Jesli na prawde nie chce sie miec klopotow lepiej samemu wszystko postawic - teraz to przeicez nic trudnego: wiecej sie klika niz mysli czy pisze ;)

Pozdrawiam
elCheco
Cytat
Sprawdz czy podajesz prawidlowy login i haslo do bazy. Wyglada na to ze tak nie jest. Jesli juz zainstalowales phpbb zajrzyj do pliku config. Tam wszystko znajdziesz...

Pozdrawiam winksmiley.jpg

Wielkie dzięki, podawałem złą nazwę bazy danych, banalne co biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.