Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Regulamin Gadu-Gadu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
mike
Regulamin korzystania z serwisu Gadu-Gadu (15 maja 2006 r.)
Cytat
4. Poprzez dokonanie zainstalowania oprogramowania służącego do świadczenia usług komunikatora Gadu-Gadu dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, pobranie tego oprogramowania lub przystąpienie do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu następuje zawarcie pomiędzy Operatorem a Użytkownikiem umowy o świadczenie usług na warunkach określonych w treści niniejszego Regulaminu oraz Licencji.

5. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu może się odbywać wyłącznie w celach niekomercyjnych i wyłącznie dla użytku osobistego Użytkownika. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu w celach zarobkowych bądź komercyjnych lub w celach związanych z prowadzoną jakąkolwiek działalnością gospodarczą bądź w związku z prowadzeniem takiej działalności może nastąpić wyłącznie na podstawie pisemnego porozumienia z Operatorem.

Hehehe, wynika z tego że nie można w pracy pogadać przez GG z kolegą z pracy o tym nad czym pracujecie.
Trezba skorzystać z innego komunikatora biggrin.gif

Widzieliście te zmiany?
tort
W związku z tym oficjalnie zaczynam akcję propagandową: Powiedz nie GG! Używaj Jabbera!
nospor
eee, to jeszcze nic.
http://www.gadawski.pl/gg/
Cytat
Kolejną ważną rzeczą jest to, że administratorzy zapowiadają w najbliższej przyszłości zablokowanie możliwości łączenia się z siecią Gadu-Gadu poprzez inne klienty, niż oficjalny Gadu-Gadu 7.0.

edit:
choc i otym jest niejako wzmianka w regulaminie:
Cytat
Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu (w szczególności komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu) jest możliwe wyłącznie za pomocą rozpowszechnianego przez Operatora oprogramowania służącego do korzystania z tych usług, dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, którego dotyczy Licencja w wersji tego oprogramowania udostępnianej przez Operatora bez jakichkolwiek modyfikacji dokonywanych przez inne osoby. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu.
trucksweb
cos mi sie wydaje, ze gg padnie. Jeszcze pamietam slowa, ktoregos z tworcow programu ze nie bedzie wersji komercyjnej winksmiley.jpg
kszychu
Ja to nie rozumiem, dlaczego ludzie nie używają jabbera? Ja używam i mogę sobie pogadać z ludźmi na różnych komunikatorach.
Takim posunięciem twórcy gg powoli kopią sobie grób.
dyktek
z tym blokowaniem łączenia sie z siecią gg przez inne komunikatory to juz troche przesadzili blink.gif choc z 2-giej strony jesli to zrobia to w koncu ludzie zaczna migrowac z gg
hwao
Cytat(kszychu @ 2006-05-16 14:39:21)
Ja to nie rozumiem, dlaczego ludzie nie używają jabbera? Ja używam i mogę sobie pogadać z ludźmi na różnych komunikatorach.
Takim posunięciem twórcy gg powoli kopią sobie grób.

Poniewaz w Polsce nie ma odpowiedniego zaprezentowania jabbera
tiraeth
Niedługo będzie trzeba kupować darmowe minuty winksmiley.jpg Chyba ostatni miesiąc korzystam z Gadu-Gadu....

Ostatnio (jakieś pół roku temu) wysłałem na Tech Gadu-Gadu informację, że tunery telewizyjne (w szczególności AverTV) są brane za kamerki internetowe i nie jest możliwe uruchomienie komunikatora gdy tuner działa... otrzymałem informację, że developerze zajmą się tym przy kolejnej wersji... było to przy pierwszym publicznym wydaniem wersji 7.0... i co? Jajeczko biggrin.gif Niedoczekałem się sad.gif
aleksander
chodzcie zrobimy jakas akcje propagującą jabbera (chocby wsrod znajomych)
dr_bonzo
Totalna porazka -- bede musial znajomych namowic na jabbera, i to predko -- zanim mnie odetna smile.gif
hwao
Cytat(aleksander @ 2006-05-16 14:56:34)

Taka akcja nie wiele zmieni, tu poprostu potrzeba czegos dobrze zorganizowanego
kszychu
Może to niektórych zachęci: http://ralphm.net/map?mapname=poland. Na wschód od Warszawy, ta duża żarówa to ja :]
erix
Cytat
z tym blokowaniem łączenia sie z siecią gg przez inne komunikatory to juz troche przesadzili  choc z 2-giej strony jesli to zrobia to w koncu ludzie zaczna migrowac z gg

po prostu zdali sobie sprawe, ze oryginalny klient ma za duzo reklam...

Ja siedze na gg, bo z tego wiekszosc korzysta, ale mam do tego jeszcze kilka innych protokolow i widze, ze ich pozycja nie jest specjalnie zagrozona, ba - umacnia sie...

Cytat

jestem za!

edit
a moze by tak jakies przyklejone ogloszenie na forum?
mike
Cytat(aleksander @ 2006-05-16 15:56:34)

Za późno, ~tort już zaczął taka akcję kilka postów wyżej tongue.gif

A co do tematu.
Podobnie jak ~kszychu wróżę szybki kres GG, a jeśli nie kres to bardzo duży spadek popularności.

Ja tam jestem fanem GTalka
Seth
Sadze, ze troche przesadzacie. Od dawna jest zapis o tym, ze nie mozna korzystac z innych komunikatorow niz Gadu-Gadu w ich sieci, a mimo to nadal nie zablokowano takich mozliwosci.

Poza tym przy obecnej wiedzy osob zajmujacych sie otwarciem prokolu GG, nie bylo by to tak latwe.

Zupelnie inna sprawa jest to, ze maja do tego pelne prawa i nie ma sie co dziwic, ze chca zamknac siec na inne komunikatory. W koncu zyja z reklam, ktore serwuje ich komunikator, a nie inne.

Co do komunikacji z klientami to przepraszam ale w jaki spsob moga to sprawdzic?
Jezeli ktos podaje na stronach kontakt handlowy w postaci swojego numeru GG, to sprawa jest latwa.
Ale aby namierzac osoby, ktore komunikuja sie w ten sposob gdzie numery GG nie sa podawane do publicznej wiadomosci, bedzie juz ciezko udowodnic.
Chyba, ze beda podsluchiwac rozmowy - a to juz definitywnie ich skresli (nie tylko w oczach uzytklownikow ale i prawa).

Wiec po co sie tym przejmowac i nakrecac jakies akcje, ktore i tak nie sa potrzebne ?
kwiateusz
sprawdzic ? przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet i juz mozna rozpoznac.... i wtedy blokuja dany numer na zawsze lub na ile im sie zazyczy ...
erix
Cytat
Wiec po co sie tym przejmowac i nakrecac jakies akcje, ktore i tak nie sa potrzebne ?

Nie sa? Ile razy to serwery GG padaly i padaja? Ograniczenia protokolu, mniej niz skapa liczba typow statusow (uzytkownicy Jabbera wiedza o co chodzi winksmiley.jpg)...

edit
Cytat
przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet

Cytat
Poza tym przy obecnej wiedzy osob zajmujacych sie otwarciem prokolu GG, nie bylo by to tak latwe.

Tworcy GS (Gadu-Sradu) mieliby ciezki problem...
Poza tym straciliby Linuxowcow.
dr_bonzo
Cytat
przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet

Przeciez (z tego co pamietam) biblioteka obslugi gg byla tworzona przez podsluchiwanie tychze pakietow, wiec sa takie same, no chyba ze gg codziennie zmienialoby specyfikacje.

Cytat
A po co im linuxowcy ? Przeciez nie przynosza im dochodow z ogladania reklam.
Seth
Cytat(kwiateusz @ 2006-05-16 16:41:15)
sprawdzic ? przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet i juz mozna rozpoznac.... i wtedy blokuja dany numer na zawsze lub na ile im sie zazyczy ...

Tak jak pisal dr_bonzo: tworcy biblioteki klienckiej dla GG sniffuja pakiety oryginalnego klienta GG i na tej podstawie tworza otwarta specyfikacje.

A jezeli mieli by blokowac numery GG bo nie obsluguja jakiejs nowej funkcji komunikatora to powiedz mi co maja zrobic wszyscyc Ci, ktorzy jeszcze nie zainstalowali najnowszego GG ?
Ich tez maja zablokowac bo nie obsluguja noowej specyfikacji ?

Cytat(erix)
Nie sa? Ile razy to serwery GG padaly i padaja? Ograniczenia protokolu, mniej niz skapa liczba typow statusow (uzytkownicy Jabbera wiedza o co chodzi winksmiley.jpg)...

Tylko co z tego, ze jabber ma wiecej opisow statusow? Czy dla zwyklego uzytkownikw, ktory jest przwyczajony do GG ma to jakiekolwiek znaczenie ?

Tak naprawde JEDYNA rzecza jaka moze denerwowac osobe uzywajaca GG sa zwisy serwerow.
No i reklamy winksmiley.jpg ale bez nich wiadomo co by bylo.
Przecietny uzytkownik komunikatora GG nie zdaje sobie sprawy z funkcjonowania tego protkolu i malo go obchodzi to, ze protokol ma jakies niedomagania, skoro pozwala mu na rozmowy ze znajomymi i np. wymiane plikow.

A przeciez popularnosc GG zostala zbudowana na przecietnym Kowalskim, ktory nie zaglebia sie w techniczne rzeczy. Dla niego ma to po prostu dzialac.

Oczywiscie Jabber posiada wiecej mozliwosci i jest wpelni otwarty i rozszezalny ale:
zmiana przyzwyczajen uzytkownikow GG to nie jednorazowa akcja, ani tez dwie z rzedu. To musiala byc duza kampania, ktora by przekonala ich do zmiany GG na cos innego. Tylko czy to sie w obecnej sytuacji oplaca?

Tez bym chcial zreezygnowac z GG na rzecz np. jabbera i nie uzywac juz tego protokolu ale niestety za duzo jest osob, ktore albo to boja sie innych komunikatorow albo maja znajomych ktorzy uzywaja gg, albo to z innych powodow zostaja przy nim.

Nawet glupia sprawa kontaktu ze sklepem internetowym: wskaz mi jakis, ktory poda na swojej stronie kontakt do nich przez jabbera, a nie np. gg czy tlen?
tort
Cytat(Seth @ 2006-05-16 17:01:15)
zmiana przyzwyczajen uzytkownikow GG to nie jednorazowa akcja, ani tez dwie z rzedu. To musiala byc duza kampania, ktora by przekonala ich do zmiany GG na cos innego.

Kilka miesięcy temu (jakieś dwa), zainstalowałem sobie GoogleTalka. Przekonanie około 15 osób, że warto z niego korzystać zajęło mi trochę, ale w tej chwili korzysta z niego cała firma, w której pracuję. Oprócz tego udało mi się przekonać kilka osób spoza pracy. Wniosek: da się zmienić ludzkie przyzwyczajenia i wcale nie tak wielkim kosztem. Wystarczy trochę cierpliwości.
Seth
No i ok. Sam tez naklaniam osoby z mojego otoczenia do przejscia na inne komunikatory.

Jest jednak duza liczba ludzi, ktorzy bedac mniej swiadomymi uzytkownikami internetu, nie wyobrazaja sobie zmiany GG na cos innego.

Moj znajomy korzysta z komputera tylko w celu napisania pracy i pogadania przez GG z innymi znajomymi.
Mozna mu wytlumaczyc, ze jest cos lepszego niz GG. Co zreszta wiele razy robilem.
Jednak jak on sam ma wytlumaczyc swoim znajomym aby zmienili GG na cos innego skoro nie ma dostatecznej wiedzy aby uwypuklic najwazniejsze elementy, a samemu uzywajac tylko podstawowej komunikacji (wysylanie wiadomosci) nie jest w stanie zwiekszyc atrakcyjnosci innych roziwazan - bo w koncu i w GG mozna wysylac wiadomosci, wiec po co sie przenosic?

Napisales, ze w firmie udalo Ci sie zmienic przywyczajenia ale ciekaw jestem ile z tych ludzi po powrocie do domu korzysta nadal z GG ?

Wg. mnie jest tu zamkniete kolo bo poza technologia w jakiej pracuje komunikator wazne jest to aby mozna bylo wogole z kims sobie pogadac.
Ktos mogl by zadac pytanie: po co mi Jabber skoro zaden z moich znajomych go nie uzywa i nie chce go zmienic?

Po prostu ta piramida przekonywania znajomych predzej czy pozniej zatrzyma sie na osobach, ktore nie beda chcialy zmieniac komunikatora i zatrzyma dalsza ekspansje.
tort
Cytat(Seth @ 2006-05-16 17:35:12)
Wg. mnie jest tu zamkniete kolo bo poza technologia w jakiej pracuje komunikator wazne jest to aby mozna bylo wogole z kims sobie pogadac.
Ktos mogl by zadac pytanie: po co mi Jabber skoro zaden z moich znajomych go nie uzywa i nie chce go zmienic?

Sugerujesz, że do końca istnienia internetu ludzie będą używać GG, bo teraz go używają? Przecież to bez sensu. Zmiany są możliwe i będą zachodzić, tylko nie natychmiast.
Seth
Nie. Nie sadze, ze zawsze bedzie krolowalo GG bo to byl by obled.
Sadze, ze bedzie bardzo ciezko przekonac innych do zmiany czegos co im wystarcza.

A obserwujac od kilku lat osoby uzywajace GG podchodze do zmian ich przwyczajen z dystansem.
Juz chyba z 2 lata temu na forum byl podobny temat jednak nie utrzymal on sie dluzej niz kilka tygodni.

Dla tego podchodze do takich naglych zrywow sceptycznie.
Master Miko
a ja mam dosyć GG, zauważyłem że ostatnio po 5 godzinach działania wiesza się... dziwnie się zachowuje... (nie mówiąc o serwerach...)

od dawna używam MSNa, który trzeba powiedzieć jest bardzo użyteczny... ale chyba też jabbera sobie instalnę...
kwiateusz
ale przeciez na jabberze istnieja transporty.. zawsze mozna wybrac serwer z transportami gg i tlenu i juz z tymi ktorych nie dalo sie przekonac mozna rozmawiac ... dod. zazwyczaj jest icq, msn... wspolpracuje to z google talkiem o ile dobrze gdzies wyczytalem biggrin.gif
ARJ
protokołu gg należy używać jedynie z programem gadu-gadu, a co z linuxowcami?? no cóż gg zaczyna bawić się w M$. ludzi napewno da się przekonać do alternatywnych komunikatorów tak samo jak to innych przeglądarek niż IE.

a tak przy okazji jakiego klienta jabbera polecacie na winde?
tiraeth
@ARJ, PSI używam go i mi pasuje smile.gif
binarier
Tlen górąexclamation.gif! smile.gif
NIE dla GG powiedziałem już dawno temu tongue.gif
strife
Witam,

Ja używam aktualnie Konnekt'a, i jestem bardzo z niego zadowolony. Obsługuje gg, jabber, tlen. smile.gif Co do gg prawda jest taka, że bardzo trudno kogoś przekonać, aby zmienił komunikator co dopiero sieć. Ja kiedyś próbowałem, ba nawet mi nieźle szło, jednak po pewnym czasie się zniechęciłem bo osoby, które namówiłem powracały ponownie do swojego starego...

Wracając do tematu rozbawiło mnie to laugh.gif kolejny nonsens...

Pozdrawiam winksmiley.jpg
ARJ
no cóż gg zaczyna zniechęcać. a zainstalowałem sobie PSI. wygląda całkiem dobrze ale ma 2 wady.
1) brak opisów
2) mam dodane osoby do listy, a mimo to wypisuje mi zdarzenie że nieznany numer gg prosi o autoryzację
Seth
Wirtualna przygotowala fajny komunikator WP Kontakt.
Jak dla mnie jeden z lepszych dla Jabbera - inne wygladaja jakby byly caly czas w fazie beta winksmiley.jpg
sf
Huehue, ja tam mam ekg2 ;-) szybki qrde jak strus pedziwiatr tongue.gif

No coz, powoli uswiadomie ludzi, ze niestety z gg rezygnuje lub mnie sami wykopia, wiec jak chca ze mna miec kontakt to beda nijako zmuszeni posiadac alternatywny komunikator lub przejsc na inny.

Co do tego regulaminu o tym, ze komerycjnie nie mozna rozmawiac przez zwykle gg ma to zwiazek oczywiscie z tym, ze gg planuje wydanie komunikatora, ktory bedzie wlasnie sluzyl do takich komercyjnych rozmow ( bo troche naskrobaliscie ;-) ).
dragomir
Cytat
gg planuje wydanie komunikatora, ktory bedzie wlasnie sluzyl do takich komercyjnych rozmow

juz widze te komercyjne rozmowy tongue.gif "prezesie, gg padlo podczas negocjacji!"
co do zabezpieczen przed uzywaniem innych komunikatorow to wydaje mi sie to prawie niemozliwe, zawsze znajdzie sie ktos, kto rozszyfruje ten mechanizm, predzej czy pozniej smile.gif

co do promocji jabbera i innych to gg ma zbyt silna pozycje imo, ale jak narazie wszystko zmierza do oslabienia tej pozycji, wiec kto wie czy wkrotce jakas inna firma nie wyprze gg (bo niestety akcje uzytkownikow w stylu "przekonujemy wszystkich do jabbera" moga miec zbyt maly rozglos)
sf
Dobra alternatywa jest przekonanie ludzi na poczatku wlasnie jabber jako drugi program/siec do rozmow, a nie zamiast gg ;} Ja tam niebawem z gg pewne spadam, albo bede to mniej razy wlanczal i jak ktos bedzie chcial ze mna zostac w kontakcie to nijako bedzie musial zainstalowac jabbera, albo przeniesc sie na emaila/telefon.
kszychu
Jeszcze jedna ciekawostka z regulaminu gg, na którą raczej nikt nie zwrócił uwagi: "W celu wyjaśnienia wątpliwości Operator zastrzega, że użytkownik nie jest uprawniony do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikowania się poprzez komunikator Gadu-Gadu z użytkownikami innego komunikatora internetowego".
Napisałem do nich maila, jak sprawdzić, czy mój rozmówca używa gg czy czegoś innego. Ciekawe co (i czy...) odpiszą.
kwiateusz
o boze.. to ludzie nie moga sie do mnie odzywac bo bana dostana biggrin.gif to mozna sie posikac ze smiechu biggrin.gif
escaflowne
Cytat(erix @ 2006-05-16 15:44:00)
Cytat

edit
Cytat

Cytat

Tworcy GS (Gadu-Sradu) mieliby ciezki problem...

Jasne. Rzućcie wszyscy Gadu-Gadu w kąt, zrezygnujcie ze swoich numerów, które zna tyle osób i każcie im korzystać z innych sieci IM (albo niech piszą do was maile). No bo przecież GyGy jest evil! Tyle reklam, ciągłe pady, mało statusów, zamknięty protokół, etc., etc., etc. Przy okazji rzućcie też Internet Explorera, w końcu nie jest zgodny ze standardami, co chwila jakieś dziury w nim są odkrywane, no i nie zapominajmy, że jest to produkt ze stajni Da Evil Micro$of Corporation! angrysmiley.gif

IMO te nowe zapisy będą martwe. Owszem, będą istnieć, ale nie będą egzekwowane. Używam nieoryginalnego klienta sieci Gadu-Gadu i będę używał go dalej. Ilość statusów mi odpowiada, zamknięty protokół obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg (jakoś sobie ludzie z jego zamknięciem poradzili przecież) a pady sieci nie są aż tak częste jak niektórzy twierdzą.
Nie ma co się bawić w wielkie publiczne nieposłuszeństwo. Zresztą i tak bardzo szybko echa sprawy zmiany regulaminu Gadu-Gadu ucichną i nikt nie będzie o tym pamiętał.
Seth
I po co bylo tyle nerwow:
http://www.di.com.pl/news/13771,1.html winksmiley.jpg
tort
Cytat(Seth @ 2006-05-17 18:31:44)
I po co bylo tyle nerwow

To żeby jeszcze tumany jedne napisały o co im chodzi, a nie pisały cokolwiek i domyślaj się człowieku, co poeta miał na myśli.
Seth
Ciekawi mnie tylko jedno: czy faktycznie zle zinterpretowalismy regulamin czy moze po fali krytyki tak zareagowali?
Turgon
Ja już nie ptorafię policzyć jaki czas temu zrezygnowałem z GG, korzystam obecnie z AQQ - obsługuje GG, Tlen, WPKontakt, ICQ i macierzystą sieć AQQ. Dla mnie wystarcza - Jabbera mi nie potrzeba.
GrayHat
ehh ludzie i poco ta cala nagonka na gg?? przypomina to wyznawcow linuxa ktorzy tez jada windowsa... gg jest dobre dla przecietnego usera, nie trzeba wszystkiego konfigurowac itd... poprostu kilka krokow i ma sie numerek i mozna klikac ze znajomymi itd... tak samo jest z windowsem. oczywiscie na serwer lepszy jest linux ale przecietny user nie potrzebuje go... wystarczy mu windows xp... rownie dobrze jadac tu na gg powinniscie jechac icq. wkoncu to tez zamkniety protokol, reklamy w komunikatorze... czemu nikt nie jedzie na icq??
Master Miko
GrayHat ma racje... moim zdaniem narzekanie na GG (tak jak na winde) jest zupełnie głupie. Jak ludzie nie lubią... to zmieniają... no i po co pisać całe strony po to żeby pokazać "wyższość" którejś z technologii - "bo ma okna w kratki". Jak ludziom jest nie wygodnie... to sami zmienią... nic na siłe.

Tak samo można jechać explorera itp itd...
nospor
Cytat
Tak samo można jechać explorera itp itd...
No juz explorera w to nie mieszajmy... to juz zupelnia inna bajka. Jego nie mozna uzywac ze wzgledow bezpieczenstwa smile.gif
Master Miko
Jeszcze nie wiadomo do końca co będzie w 7....
ja bym jeszcze trochę poczekał.

A co do bezpieczeństwa... ja np. używam Maxthona który oparty jest na IE. Ani razu jeszcze nie miałem problemów z bezpieczeństwem. Nawet tu na forum z tym linkiem do wirusa.

Ale nadal i tak nie rozumiem dlaczego IE nie trzyma się standartów wyznaczanych przez W3C... jest to dla mnie totalnie nie zrozumiałe i działanie w ogóle na przekur wszystkiemu...
tort
Cytat(Master Miko @ 2006-05-17 22:34:09)
(...) narzekanie na GG (tak jak na winde) jest zupełnie głupie. Jak ludzie nie lubią... to zmieniają... no i po co pisać całe strony (...)

Nieprawda. Ludzie są na ogół leniwi i im się nie chce. Siła przyzwyczajenia jest ogromna. Dlatego powstają grupy ludzi, którzy popularyzują to czy tamto: komunikator, samochód, gazetę, rodzaj muzyki itd. - im się chce i oni starają się wywrzeć jakiś wpływ na innych i czasami się udaje.
kszychu
Cytat(Master Miko @ 2006-05-17 22:34:09)
no i po co pisać całe strony po to żeby pokazać "wyższość" którejś z technologii - "bo ma okna w kratki".

"Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają język za zębami"

Radzę dokładnie przeczytać wątek i sprawdzić, czy chodziło o okna w kratkę, czy może o coś innego?..

A na marginesie. Zobaczcie, jaką burzę wywołały zmiany w regulaminie. A stąd wniosek, że nasze "pirackie" społeczeństwo coraz bardziej zaczyna przejmować się zapisami w regulaminach. Czyżbyśmy chcieli być legalni?.. smile.gif
escaflowne
Cytat(kszychu)
"Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają język za zębami" [...]

Amen.

Cytat(kszychu)
[...] A na marginesie. Zobaczcie, jaką burzę wywołały zmiany w regulaminie. A stąd wniosek, że nasze "pirackie" społeczeństwo coraz bardziej zaczyna przejmować się zapisami w regulaminach. Czyżbyśmy chcieli być legalni?..  smile.gif

Ja odniosłem wrażenie, że community odczuło te zmiany jako zamach na swoją wolność.
Master Miko
Cytat
"Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają język za zębami"

No właśnie Kszychu... jako moderator sądziłem że pojmiesz moją przenośnię... tak się jednak nie stało. Szkoda.

Choć prawda to że zrobiłem mały OT.

To prawda, że niektórzy ludzie są leniwi i nie zmieniają niczego. Takich ludzi powinno się przekonywać. Ale jest grupa community która ma dość przekonwywania się, że któraś z technologii jest lepsza - bo jest szybsza bezpieczniejsza i takie tam. Np. ja mam dość oglądania banerów GET firefox gdzie tylko wejdę laugh.gif

Cytat
Ja odniosłem wrażenie, że community odczuło te zmiany jako zamach na swoją wolność.

eee tam zamach na wolność. Poprostu ludzie przestraszyli, że szefostwo GG zgłupiało totalnie i zaczyna robić problemy z czegoś z czego nie powinni robić (zakaz używania innych programów niż GG). To jest dla mnie zrozumiałe... ale dla tak rozległej grupy użytkowników... GG jako sam program to za mało.

Cytat
Czyżbyśmy chcieli być legalni?

Może to prawda. Ludzie boją się konsekwencji używania nielegalnego softa (ban na GG?), co jest raczej małoprawdopodobne... ale jednak... pozytywne zmiany? smile.gif

--edit--
już smile.gif
tort
Cytat(Master Miko @ 2006-05-18 09:51:15)
konsekfencji

bykom STOP!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.