![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Regulamin korzystania z serwisu Gadu-Gadu (15 maja 2006 r.)
Cytat 4. Poprzez dokonanie zainstalowania oprogramowania służącego do świadczenia usług komunikatora Gadu-Gadu dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, pobranie tego oprogramowania lub przystąpienie do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu następuje zawarcie pomiędzy Operatorem a Użytkownikiem umowy o świadczenie usług na warunkach określonych w treści niniejszego Regulaminu oraz Licencji. 5. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu może się odbywać wyłącznie w celach niekomercyjnych i wyłącznie dla użytku osobistego Użytkownika. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu w celach zarobkowych bądź komercyjnych lub w celach związanych z prowadzoną jakąkolwiek działalnością gospodarczą bądź w związku z prowadzeniem takiej działalności może nastąpić wyłącznie na podstawie pisemnego porozumienia z Operatorem. Hehehe, wynika z tego że nie można w pracy pogadać przez GG z kolegą z pracy o tym nad czym pracujecie. Trezba skorzystać z innego komunikatora ![]() Widzieliście te zmiany? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W związku z tym oficjalnie zaczynam akcję propagandową: Powiedz nie GG! Używaj Jabbera!
-------------------- tort
eX Blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
eee, to jeszcze nic.
http://www.gadawski.pl/gg/ Cytat Kolejną ważną rzeczą jest to, że administratorzy zapowiadają w najbliższej przyszłości zablokowanie możliwości łączenia się z siecią Gadu-Gadu poprzez inne klienty, niż oficjalny Gadu-Gadu 7.0. edit: choc i otym jest niejako wzmianka w regulaminie: Cytat Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu (w szczególności komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu) jest możliwe wyłącznie za pomocą rozpowszechnianego przez Operatora oprogramowania służącego do korzystania z tych usług, dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, którego dotyczy Licencja w wersji tego oprogramowania udostępnianej przez Operatora bez jakichkolwiek modyfikacji dokonywanych przez inne osoby. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos mi sie wydaje, ze gg padnie. Jeszcze pamietam slowa, ktoregos z tworcow programu ze nie bedzie wersji komercyjnej
![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to nie rozumiem, dlaczego ludzie nie używają jabbera? Ja używam i mogę sobie pogadać z ludźmi na różnych komunikatorach.
Takim posunięciem twórcy gg powoli kopią sobie grób. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym blokowaniem łączenia sie z siecią gg przez inne komunikatory to juz troche przesadzili
![]() Ten post edytował dyktek 16.05.2006, 14:42:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(kszychu @ 2006-05-16 14:39:21) Ja to nie rozumiem, dlaczego ludzie nie używają jabbera? Ja używam i mogę sobie pogadać z ludźmi na różnych komunikatorach. Takim posunięciem twórcy gg powoli kopią sobie grób. Poniewaz w Polsce nie ma odpowiedniego zaprezentowania jabbera |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedługo będzie trzeba kupować darmowe minuty
![]() Ostatnio (jakieś pół roku temu) wysłałem na Tech Gadu-Gadu informację, że tunery telewizyjne (w szczególności AverTV) są brane za kamerki internetowe i nie jest możliwe uruchomienie komunikatora gdy tuner działa... otrzymałem informację, że developerze zajmą się tym przy kolejnej wersji... było to przy pierwszym publicznym wydaniem wersji 7.0... i co? Jajeczko ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzcie zrobimy jakas akcje propagującą jabbera (chocby wsrod znajomych)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Totalna porazka -- bede musial znajomych namowic na jabbera, i to predko -- zanim mnie odetna
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(aleksander @ 2006-05-16 14:56:34) chodzcie zrobimy jakas akcje propagującą jabbera (chocby wsrod znajomych) Taka akcja nie wiele zmieni, tu poprostu potrzeba czegos dobrze zorganizowanego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to niektórych zachęci: http://ralphm.net/map?mapname=poland. Na wschód od Warszawy, ta duża żarówa to ja :]
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat z tym blokowaniem łączenia sie z siecią gg przez inne komunikatory to juz troche przesadzili choc z 2-giej strony jesli to zrobia to w koncu ludzie zaczna migrowac z gg po prostu zdali sobie sprawe, ze oryginalny klient ma za duzo reklam... Ja siedze na gg, bo z tego wiekszosc korzysta, ale mam do tego jeszcze kilka innych protokolow i widze, ze ich pozycja nie jest specjalnie zagrozona, ba - umacnia sie... Cytat chodzcie zrobimy jakas akcje propagującą jabbera (chocby wsrod znajomych) jestem za! edit a moze by tak jakies przyklejone ogloszenie na forum? Ten post edytował erix 16.05.2006, 15:03:23 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(aleksander @ 2006-05-16 15:56:34) chodzcie zrobimy jakas akcje propagującą jabbera (chocby wsrod znajomych) Za późno, ~tort już zaczął taka akcję kilka postów wyżej ![]() A co do tematu. Podobnie jak ~kszychu wróżę szybki kres GG, a jeśli nie kres to bardzo duży spadek popularności. Ja tam jestem fanem GTalka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sadze, ze troche przesadzacie. Od dawna jest zapis o tym, ze nie mozna korzystac z innych komunikatorow niz Gadu-Gadu w ich sieci, a mimo to nadal nie zablokowano takich mozliwosci.
Poza tym przy obecnej wiedzy osob zajmujacych sie otwarciem prokolu GG, nie bylo by to tak latwe. Zupelnie inna sprawa jest to, ze maja do tego pelne prawa i nie ma sie co dziwic, ze chca zamknac siec na inne komunikatory. W koncu zyja z reklam, ktore serwuje ich komunikator, a nie inne. Co do komunikacji z klientami to przepraszam ale w jaki spsob moga to sprawdzic? Jezeli ktos podaje na stronach kontakt handlowy w postaci swojego numeru GG, to sprawa jest latwa. Ale aby namierzac osoby, ktore komunikuja sie w ten sposob gdzie numery GG nie sa podawane do publicznej wiadomosci, bedzie juz ciezko udowodnic. Chyba, ze beda podsluchiwac rozmowy - a to juz definitywnie ich skresli (nie tylko w oczach uzytklownikow ale i prawa). Wiec po co sie tym przejmowac i nakrecac jakies akcje, ktore i tak nie sa potrzebne ? Ten post edytował Seth 16.05.2006, 15:31:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
sprawdzic ? przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet i juz mozna rozpoznac.... i wtedy blokuja dany numer na zawsze lub na ile im sie zazyczy ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wiec po co sie tym przejmowac i nakrecac jakies akcje, ktore i tak nie sa potrzebne ? Nie sa? Ile razy to serwery GG padaly i padaja? Ograniczenia protokolu, mniej niz skapa liczba typow statusow (uzytkownicy Jabbera wiedza o co chodzi ![]() edit Cytat przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet Cytat Poza tym przy obecnej wiedzy osob zajmujacych sie otwarciem prokolu GG, nie bylo by to tak latwe. Tworcy GS (Gadu-Sradu) mieliby ciezki problem... Poza tym straciliby Linuxowcow. Ten post edytował erix 16.05.2006, 15:45:51 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet Przeciez (z tego co pamietam) biblioteka obslugi gg byla tworzona przez podsluchiwanie tychze pakietow, wiec sa takie same, no chyba ze gg codziennie zmienialoby specyfikacje. Cytat Poza tym straciliby Linuxowcow. A po co im linuxowcy ? Przeciez nie przynosza im dochodow z ogladania reklam.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kwiateusz @ 2006-05-16 16:41:15) sprawdzic ? przeciez jak laczysz sie z serwerem gg to sa odpowiednie pakiety przesylane i po prostu oryginalne gg bedzie wysylalo lekko inny pakiet i juz mozna rozpoznac.... i wtedy blokuja dany numer na zawsze lub na ile im sie zazyczy ... Tak jak pisal dr_bonzo: tworcy biblioteki klienckiej dla GG sniffuja pakiety oryginalnego klienta GG i na tej podstawie tworza otwarta specyfikacje. A jezeli mieli by blokowac numery GG bo nie obsluguja jakiejs nowej funkcji komunikatora to powiedz mi co maja zrobic wszyscyc Ci, ktorzy jeszcze nie zainstalowali najnowszego GG ? Ich tez maja zablokowac bo nie obsluguja noowej specyfikacji ? Cytat(erix) Nie sa? Ile razy to serwery GG padaly i padaja? Ograniczenia protokolu, mniej niz skapa liczba typow statusow (uzytkownicy Jabbera wiedza o co chodzi ![]() Tylko co z tego, ze jabber ma wiecej opisow statusow? Czy dla zwyklego uzytkownikw, ktory jest przwyczajony do GG ma to jakiekolwiek znaczenie ? Tak naprawde JEDYNA rzecza jaka moze denerwowac osobe uzywajaca GG sa zwisy serwerow. No i reklamy ![]() Przecietny uzytkownik komunikatora GG nie zdaje sobie sprawy z funkcjonowania tego protkolu i malo go obchodzi to, ze protokol ma jakies niedomagania, skoro pozwala mu na rozmowy ze znajomymi i np. wymiane plikow. A przeciez popularnosc GG zostala zbudowana na przecietnym Kowalskim, ktory nie zaglebia sie w techniczne rzeczy. Dla niego ma to po prostu dzialac. Oczywiscie Jabber posiada wiecej mozliwosci i jest wpelni otwarty i rozszezalny ale: zmiana przyzwyczajen uzytkownikow GG to nie jednorazowa akcja, ani tez dwie z rzedu. To musiala byc duza kampania, ktora by przekonala ich do zmiany GG na cos innego. Tylko czy to sie w obecnej sytuacji oplaca? Tez bym chcial zreezygnowac z GG na rzecz np. jabbera i nie uzywac juz tego protokolu ale niestety za duzo jest osob, ktore albo to boja sie innych komunikatorow albo maja znajomych ktorzy uzywaja gg, albo to z innych powodow zostaja przy nim. Nawet glupia sprawa kontaktu ze sklepem internetowym: wskaz mi jakis, ktory poda na swojej stronie kontakt do nich przez jabbera, a nie np. gg czy tlen? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Seth @ 2006-05-16 17:01:15) zmiana przyzwyczajen uzytkownikow GG to nie jednorazowa akcja, ani tez dwie z rzedu. To musiala byc duza kampania, ktora by przekonala ich do zmiany GG na cos innego. Kilka miesięcy temu (jakieś dwa), zainstalowałem sobie GoogleTalka. Przekonanie około 15 osób, że warto z niego korzystać zajęło mi trochę, ale w tej chwili korzysta z niego cała firma, w której pracuję. Oprócz tego udało mi się przekonać kilka osób spoza pracy. Wniosek: da się zmienić ludzkie przyzwyczajenia i wcale nie tak wielkim kosztem. Wystarczy trochę cierpliwości. -------------------- tort
eX Blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:39 |