Chodziło dokładnie mi oto, że mam pewien pomysł na realizację fajnego skryptu przydatnego do pozycjonowania stron.
Mianowicie coś w stylu takie adera.
Skrypt pobiera ze strony spis wszystkich katalogów stron internetowych ( w polsce) opartych na skrypcie CnCat lub Qlweb
rozpoznaje dokładnie typ katalogu
automatycznie wprowadza do niego ustawione wcześniej przez nas w pliku konfiguracyjnym dane typu : tytuł strony, opis strony, keywords, adres strony.
czasem adres e-mail bądz inne dane, które powtarzają się w 99% formach katalogów w polsce.
Skrypt powinien być również wyposażony w moduł ilości dziennie dodanej do katalogów strony - po polskiemu

chodzi oto, by dziennie dodawał ze spisu do X katalogów (nie do wszystkich bo zepsuło by wtedy całą idee utworzenia katalog)
W pliku konfiguracyjnym trzeba również podać nazwy kategorii i podkategorii, ktore by nas interesowały, by stronkę z branży tekstylia dodwał do kategorii np. tekstylia a nie medycyna.
Myślę, że bardziej wtajemniczeni wiedzą do czego taki katalog służy, a jeśli nie to podpowiem krótko, ze do zdobycia lepszego Page Ranku strony a co za tym idzie wyższej pozycjo w wyszukiwarkach.