Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Algorytm]Skuteczna banicja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Spirit86
Czy istnieje jakiś skuteczny sposób na zbanowanie uciążliwego lUsera mającego zmienne IP (neostrata) ?!
Próbowałem użycia Masek, ciastek i nic. Musiał bym założyć maskę na wszystkie IP ze Szczecina.
DeyV
nie ma żadnego skutecznego rozwiazania.

(poza telefonem do dostawcy internetowego, albo próbą zdobycia telefonu do mamy winowajcy - ta ostatnia metoda jest wyjątkowo skuteczna, sami to sprawdziliśmy... )
strife
Jeśli trafisz na kogoś upartego i dosyć obeznanego, to nie ma sposobu aby się go pozbyć... Przynajmniej ja nie widzę...
aleksander
DeyV: a ja jestem ciekawy jak ten numer do mamy zdobyliście? z jej zakładu pracy? ze szkoły tego kolesia? podziel się doświadczeniem smile.gif może Spirit86 je wykożysta
dr_bonzo
Od ISP -- nie robilem tego ale: dzwonisz, pokazujesz mu logi i pewnie da ci numer.
anas
Hej.

@dr_bonzo: nie do konca, jest cos takiego jak ustawa o ochronie danych osobowych i nie mozna osobom trzecim udostepniac takich informacji, jedynie przez nakaz sadowy, badz prokuratora. Co do logow to zadan dowod, zwykle pliki tekstowe smile.gif

@Spirit86 - zbanowanie gdzie - na jakim poziomie? - chodzi Ci moze o wyciecie calego ruchu, czy moze dla danej aplikacji dostep ograniczyc, lub dla danego portu? Zdradz wiecej szczegolow, moze da sie cos z tym zrobic - po to ludzie wymyslili takie cudenka jak FW.

pozdrowka

anas
Spirit86
chodzi mi tylko o jednego upierdliwego jelenia, który ma neostratę, która zmienia IP co pół godziny :]. Gostek jest ze Szczecina, znam jego imię, nazwisko, no, ale póście z tym na policję np. to jest trochę śmieszne, nie? tongue.gif
Gostek uparł się na forum postawione na PHPBB. Korzysta z różnych przeglądarek, ale operuje tylko na Winshit, więc myślałem, żeby mu jakiś złośliwy skrypcik podesłać, co zablokował by mu mozliwość wchodzenia na site, tylko to było by raczej nie legalne tongue.gif
Wave
Ja bym mu napisał fejka na stronie, tzn: 'Bardzo przepraszamy ale do dalszego użytkowania serwisu niezbędne jest sciągnięcie xxx' i oczywiście podeslac trojana, albo co. :]
dr_bonzo
I potem bedziesz mial problemy ze smarkaczem, bo zglosi ze mu wirusy wysylasz sad.gif
Spirit86
mam pomysł, żeby napisać aplet/ skrypt, który by dodał wpis do jego rejestru smile.gif. Skrypt by odpalał się wraz z otwarciem przez niego strony? To jest przecież legalne (jest?)? Tylko w czym to napisać, z poczatku myślałem o użyciu WScript.Shell, ale później się skapnełem, z początku myślałem, że to nie będzie działać, bo się to wykona na moim serwie, spr. na localu, okazało się, że działa (ciekawe czemu tongue.gif), takie są pomysły, jak się robi coś na szybkiego tongue.gif. Da sie za pomocą JS dodać/spr. klucz w rejestrze?
sirrus
Wystarczyło by dodać malutki wpis do pliku "hosts", który znajduje się w "\Windows\system32\drivers\etc". To taka malutka podpowiedź, bez jakichkolwiek wpisów w rejestrze.
mikolus
Może mógłbyś wyciągnąć MAC Modemu i na serwerze go blokować.
Spirit86
@mikolus, sirrus: wszystko OK, tylko jak? tongue.gif
Slump
Niestety nie da sie.
Maca nie wyciagniesz przez arpa.
Ramki przechodzac przez kolejne swithe/routery/etc beda ustawiac adres nadawcy jako swoj wlasny.
Czyli zbanujesz gostka po takim adresie a zbanujesz routera z ktorego teoretycznie kazdy moze chciec wbic sad.gif
Spirit86
ale na rejestrze da się operować np. w VB, więc może jakoś da się to podpiąć pod site? :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.