![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakiś skuteczny sposób na zbanowanie uciążliwego lUsera mającego zmienne IP (neostrata) ?!
Próbowałem użycia Masek, ciastek i nic. Musiał bym założyć maskę na wszystkie IP ze Szczecina. Ten post edytował Spirit86 30.04.2005, 21:50:06 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
nie ma żadnego skutecznego rozwiazania.
(poza telefonem do dostawcy internetowego, albo próbą zdobycia telefonu do mamy winowajcy - ta ostatnia metoda jest wyjątkowo skuteczna, sami to sprawdziliśmy... ) -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli trafisz na kogoś upartego i dosyć obeznanego, to nie ma sposobu aby się go pozbyć... Przynajmniej ja nie widzę...
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DeyV: a ja jestem ciekawy jak ten numer do mamy zdobyliście? z jej zakładu pracy? ze szkoły tego kolesia? podziel się doświadczeniem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od ISP -- nie robilem tego ale: dzwonisz, pokazujesz mu logi i pewnie da ci numer.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
@dr_bonzo: nie do konca, jest cos takiego jak ustawa o ochronie danych osobowych i nie mozna osobom trzecim udostepniac takich informacji, jedynie przez nakaz sadowy, badz prokuratora. Co do logow to zadan dowod, zwykle pliki tekstowe ![]() @Spirit86 - zbanowanie gdzie - na jakim poziomie? - chodzi Ci moze o wyciecie calego ruchu, czy moze dla danej aplikacji dostep ograniczyc, lub dla danego portu? Zdradz wiecej szczegolow, moze da sie cos z tym zrobic - po to ludzie wymyslili takie cudenka jak FW. pozdrowka anas Ten post edytował anas 30.04.2005, 11:14:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi tylko o jednego upierdliwego jelenia, który ma neostratę, która zmienia IP co pół godziny :]. Gostek jest ze Szczecina, znam jego imię, nazwisko, no, ale póście z tym na policję np. to jest trochę śmieszne, nie?
![]() Gostek uparł się na forum postawione na PHPBB. Korzysta z różnych przeglądarek, ale operuje tylko na Winshit, więc myślałem, żeby mu jakiś złośliwy skrypcik podesłać, co zablokował by mu mozliwość wchodzenia na site, tylko to było by raczej nie legalne ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym mu napisał fejka na stronie, tzn: 'Bardzo przepraszamy ale do dalszego użytkowania serwisu niezbędne jest sciągnięcie xxx' i oczywiście podeslac trojana, albo co. :]
Ten post edytował Wave 30.04.2005, 22:09:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I potem bedziesz mial problemy ze smarkaczem, bo zglosi ze mu wirusy wysylasz
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
mam pomysł, żeby napisać aplet/ skrypt, który by dodał wpis do jego rejestru
![]() ![]() ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczyło by dodać malutki wpis do pliku "hosts", który znajduje się w "\Windows\system32\drivers\etc". To taka malutka podpowiedź, bez jakichkolwiek wpisów w rejestrze.
-------------------- pozdrawiam
wojtek obst wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mógłbyś wyciągnąć MAC Modemu i na serwerze go blokować.
-------------------- Warsztat: Slackware Linux 10.1 / WinXP | Apache 2.0.53 | PHP 4.3.10 / PHP 5.0.3 | MySql 4.1.10 | VIM / Crismon Editor
http://www.mikolus.net |
|
|
![]()
|
|
@mikolus, sirrus: wszystko OK, tylko jak?
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie da sie.
Maca nie wyciagniesz przez arpa. Ramki przechodzac przez kolejne swithe/routery/etc beda ustawiac adres nadawcy jako swoj wlasny. Czyli zbanujesz gostka po takim adresie a zbanujesz routera z ktorego teoretycznie kazdy moze chciec wbic ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale na rejestrze da się operować np. w VB, więc może jakoś da się to podpiąć pod site? :|
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:48 |