ShadowD
21.03.2013, 15:17:44
Szukam jakiegoś servisu do którego będę mógł zuploadować pliki i dawać dostęp user'om, ale w taki sposób by nie dało się udostępniać video poprzez plik.
Rozwiązanie jak najbardziej płatne mnie interesuje, może być też jakiś płatny kod do instalacji u siebie na dedyku. ;-)
Platforma do odpłatnego udostępniania filmów.
pyro
21.03.2013, 15:29:56
Cytat(ShadowD @ 21.03.2013, 15:17:44 )

ale w taki sposób by nie dało się udostępniać video poprzez plik.
Co to znaczy w języku ludzkim?
ShadowD
21.03.2013, 15:41:22
1. Wchodzę na stronę
2. Loguję się
3. Oglądam film
I tutaj by nie dało się skopiować linku do filmu by user nie wysłał go znajomemu by też oglądał. Dostęp do strony ma być płatny, czyli kupujemy film i oglądamy go - dla obrazków zrobił bym tokeny i ładował php'em go, ale dla video to nie przejdzie.
Wiem że i tak da się pobrać film na dysk - ale tutaj się powie trudno.
Ps. Tak jak działają strony z płytami w sieci, tylko że tutaj będą nagrywane lekcje czegoś tam i chodzi mi o zabezpieczenie tego jak najbardziej się da.
pyro
21.03.2013, 16:12:02
Jak ktoś będzie chciał udostępnić Twoje filmiki to może to zrobić za pomocą dowolnej wtyczki albo programu do pobierania filmów i nie musi to być jakoś specjalnie ogarnięta osoba. Nawet jak zabezpieczysz jak najmocniej to nawet jak osoba nie ma pojęcia o stronach WWW to i tak wtedy może po prostu nagrać twój film programem do nagrywania obrazu z ekranu typu Camtasia. Nie ma tu niestety jako takiej możliwości zabezpieczenia.
A żeby użytkownik nie wysyłał działających linków znajomym... no cóż... filmy dostępne po zalogowaniu albo na hash

?
ShadowD
22.03.2013, 20:25:50
@Pyro zdecydowanie szukam gotowych rozwiązań, czegoś gdzie mogę zapłacić 1000zł miesięcznie albo i więcej, dodać filmy i ustalić stawkę za subskrypcję ew. cenę za film. ;-)
konys
22.03.2013, 22:04:47
Jest kilka rozwiazan streamingu video, zerknij na:
wowzaAdobe Flash Media ServerRed5 media server
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.