Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kraków] Zlecę wykonanie sklepu internetowego (PHP + SQL + Grafika)
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
diagcars
Witam,
Zlecę wykonanie sklepu internetowego + obsługa zamówień + integracja z allegro. Serwis ma zawierać:
- sklep internetowy
- możliwość filtrowania poszczególnych kategorii na podstawie kliku kryteriów
- obsługę płatności: paypal, moneybookers, karty kredytowe
- obsługa kilku domen (max 3), w zależności od tego z której domeny wchodzi klient inny wygląd i inne produkty (tzn. przy dodawania produktu chce mieć możliwość wyboru czy dany produkt ma sie pojawiać na jednej czy na dwóch, miarę możliwości definiowanie rożnych cen.
- integracja z allegro
- obsługa zamówień telefonicznych
- system uprawnień dla obsługi sklepu
- obsługa towarów złożonych

Może być jakiś sklep komercyjny + dodatkowe moduły

Rozliczenie - faktura lub umowa o dzieło z przekazaniem praw autorskich

Proszę o podanie:
- wstępnej wyceny
- przybliżonego czasu realizacji
- portfolio
Kontakt
biuro@diagcars.com
-=Peter=-
[OT]
Cytat
[...]Rozliczenie - faktura lub umowa o dzieło z przekazaniem praw autorskich

Prawa autorskie nie da się przekazać, są niezbywalne
[/OT]
bogdan89
Cytat(-=Peter=- @ 29.09.2009, 19:22:08 ) *
[OT]

Prawa autorskie nie da się przekazać, są niezbywalne
[/OT]

zdziwiło mnie to co napisałeś, dlatego też, aby autor tego tematu nie miał żadnych wątpliwości, pozwolę sobie sprostować.
mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe smile.gif znam zasady tego forum, ale mam dobre intencje ;)
ja w przeciwieństwie do użytkownika: -=Peter=- powołam się na sprawdzone źródło,
mianowicie: Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Cytat
Art. 12. ust. 1.
Jeżeli ustawa lub umowa o pracę nie stanowią inaczej, pracodawca, którego pracownik
stworzył utwór w wyniku wykonywania obowiązków ze stosunku pracy,
nabywa z chwilą przyjęcia utworu autorskie prawa majątkowe w granicach wynikających
z celu umowy o pracę i zgodnego zamiaru stron.

jeszcze dodatkowo cały Art. 41., którego wkleję tylko fragment:
Cytat
1) autorskie prawa majątkowe mogą przejść na inne osoby w drodze dziedziczenia
lub na podstawie umowy;
2) nabywca autorskich praw majątkowych może przenieść je na inne osoby,
chyba że umowa stanowi inaczej.
AxZx
Cytat(bogdan89 @ 29.09.2009, 22:12:49 ) *
zdziwiło mnie to co napisałeś, dlatego też, aby autor tego tematu nie miał żadnych wątpliwości, pozwolę sobie sprostować.
mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe smile.gif znam zasady tego forum, ale mam dobre intencje winksmiley.jpg
ja w przeciwieństwie do użytkownika: -=Peter=- powołam się na sprawdzone źródło,
mianowicie: Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

jeszcze dodatkowo cały Art. 41., którego wkleję tylko fragment:

no właśnie, czytaj ze zrozumieniem w całości i dokładnie;)
w cytatach pojawia się zwrot "autorskie prawa majątkowe"
nrm
W przypadku oprogramowania powinno się stosować licencje (różnego typu, możliwości są nieograniczone). Przekazywanie praw to proszenie się o kłopoty jak trafi się na kretyna. Osobiście już od 2 lat nie zgadzam się na żadne przekazywanie praw w zakresie oprogramowania, a wszystko regulują licencje dostosowywane do danego klienta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.