![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zlecę wykonanie sklepu internetowego + obsługa zamówień + integracja z allegro. Serwis ma zawierać: - sklep internetowy - możliwość filtrowania poszczególnych kategorii na podstawie kliku kryteriów - obsługę płatności: paypal, moneybookers, karty kredytowe - obsługa kilku domen (max 3), w zależności od tego z której domeny wchodzi klient inny wygląd i inne produkty (tzn. przy dodawania produktu chce mieć możliwość wyboru czy dany produkt ma sie pojawiać na jednej czy na dwóch, miarę możliwości definiowanie rożnych cen. - integracja z allegro - obsługa zamówień telefonicznych - system uprawnień dla obsługi sklepu - obsługa towarów złożonych Może być jakiś sklep komercyjny + dodatkowe moduły Rozliczenie - faktura lub umowa o dzieło z przekazaniem praw autorskich Proszę o podanie: - wstępnej wyceny - przybliżonego czasu realizacji - portfolio Kontakt biuro@diagcars.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[OT]
Cytat [...]Rozliczenie - faktura lub umowa o dzieło z przekazaniem praw autorskich Prawa autorskie nie da się przekazać, są niezbywalne [/OT] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[OT] Prawa autorskie nie da się przekazać, są niezbywalne [/OT] zdziwiło mnie to co napisałeś, dlatego też, aby autor tego tematu nie miał żadnych wątpliwości, pozwolę sobie sprostować. mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) znam zasady tego forum, ale mam dobre intencje ;) ja w przeciwieństwie do użytkownika: -=Peter=- powołam się na sprawdzone źródło, mianowicie: Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Cytat Art. 12. ust. 1. Jeżeli ustawa lub umowa o pracę nie stanowią inaczej, pracodawca, którego pracownik stworzył utwór w wyniku wykonywania obowiązków ze stosunku pracy, nabywa z chwilą przyjęcia utworu autorskie prawa majątkowe w granicach wynikających z celu umowy o pracę i zgodnego zamiaru stron. jeszcze dodatkowo cały Art. 41., którego wkleję tylko fragment: Cytat 1) autorskie prawa majątkowe mogą przejść na inne osoby w drodze dziedziczenia
lub na podstawie umowy; 2) nabywca autorskich praw majątkowych może przenieść je na inne osoby, chyba że umowa stanowi inaczej. Ten post edytował bogdan89 29.09.2009, 21:14:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdziwiło mnie to co napisałeś, dlatego też, aby autor tego tematu nie miał żadnych wątpliwości, pozwolę sobie sprostować. mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) znam zasady tego forum, ale mam dobre intencje (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ja w przeciwieństwie do użytkownika: -=Peter=- powołam się na sprawdzone źródło, mianowicie: Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. jeszcze dodatkowo cały Art. 41., którego wkleję tylko fragment: no właśnie, czytaj ze zrozumieniem w całości i dokładnie;) w cytatach pojawia się zwrot "autorskie prawa majątkowe" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku oprogramowania powinno się stosować licencje (różnego typu, możliwości są nieograniczone). Przekazywanie praw to proszenie się o kłopoty jak trafi się na kretyna. Osobiście już od 2 lat nie zgadzam się na żadne przekazywanie praw w zakresie oprogramowania, a wszystko regulują licencje dostosowywane do danego klienta.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:52 |