Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy tylko mnie wściekła dzisiejsza str. gł. googla?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
konrados
Hej,

Pomarudzę trochę.

Od dzisiaj mój komputer (jak i firefox) zwolnił tak, że nie dało się na tym pracować. Szybko stwierdziłem, że winny jest firefox - ale aż pół godziny mi zajęło stwierdzenie, że winna jest... strona główna google.com! W swoim logu umieścili interaktywną animację dot. fuleren'ów czy coś tam. To już jest drugi raz gdy strona google'a mnie doprowadza do szału - pierwszy raz było jak umieścili gierkę pacmanową z dźwiękiem - też długo szukałem, bo po prostu google jest na ostatnim miejscu na liście podejrzanych. A jak ktoś ma 30+ paneli w ff otwartych to wie o czym mówię.

No kurde spodziewam się krytyki na webmasterworld.com albo tutaj a tu cisza.... ciekawe, czy gdyby bing.com zrobił takie g.wno to też by nikt nie marudził smile.gif

Mam CPU 2x2.8 GHZ i 2GB ramu - i na tym kompie strona google zużywa 70% cpu. I nikt nic nie wrzeszczy. No ludzie... Toż to jakaś manifestacja pod siedzibą googla już powinna być, wielotysięczna smile.gif
SHiP
Ja używam chromium i strona google mi w ogole nie spowalnia komputera ;]. Pac mac w sumie tez swietnie działał. Myślę, że to może być problem firefoxa. Spróbuj firefoxa czwórki jak będzie już dostępny
flashdev
Sporo zależy od przeglądarki.
Małe porównanie:
http://img265.imageshack.us/i/googleru.png/
konrados
No tak, chrome też zużywa mi mniej cpu (tylko 25%) - pewnie dlatego, że w ff mam parę dodatków (ale nie tak znowu dużo). Niemniej te 24-25% na jedną stronkę (bo normalne zużycie procka gdy tylko chrome otwarty == 1%) to też za dużo. Jakby takie pomysły mieli wszyscy, to nie mógłbym otworzyć więcej niż 4 panele albo musiałbym kupić jakiś taki 128-rdzeniowy procek do przeglądania internetów smile.gif

Ehh... po prostu google może więcej smile.gif
Spawnm
Na kompie z 750MB google mi nie spowalnia pracy nawet z tym bajerem.
Winy bym szukał raczej w ilości otwartych kart a nie ruchomej piłeczce winksmiley.jpg
nmts
Nie używam klasycznej strony Google tylko iGoogle, także w ogóle nie zauważam zmian w logo. W każdym razie mi sama piłeczka pożera też sporo, bo 90% CPU (firefox).
darophp
Przepraszam, to wina raczej waszych kompów, że takie mulące i słabe a nie przeglądarek biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pawel_W
Cytat(darophp @ 4.09.2010, 14:11:07 ) *
Przepraszam, to wina raczej waszych kompów, że takie mulące i słabe a nie przeglądarek biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

coś w tym jednak jest, bo cokolwiek co się rusza w firefoxie totalnie blokuje mi komputer, natomiast z chromem nie mam takich problemów smile.gif
mike
Nie wiedziałem o tej piłeczce dopóki nie przeczytałem tego wątku i aż postanowiłem sprawdzić.
Obserwacje po minucie zabawy:
1. Opera. Miałem otwartych 10 innych stron (12% procesora), po otwarciu strony Google procesor nie podskoczył. Po zabawie miał 1% więcej
2. Firefox. Otworzyłem go specjalnie do tych celów. Wskoczył na dzień dobry na 15% a po zabawie miał już 21%.

Całość w ogólnie nie wpłynęło na płynność pracy (otwartych w tle wiele innych programów). Mój procesor to: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz

Wnioski? Kupcie sobie lepszy komputer i wywalcie Firefoxa tongue.gif

P.S. Linux Ubuntu 10.04 (KDE 4.4.2), Opera 10.61 (6430), Firefox 3.6.8
Piotrek05
Ja używam iGoogle więc nie miałem tego bajeru jednak po wejściu na klasyczną stronę zamulił mi się Firefox. Zamknąłem go, następnie włączyłem ponownie i było wszystko ok.
Zabawa piłeczką jednak zmusiła mój procesor do 100% zużycia smile.gif
Mój stary komputer ma 768 MB ramu i słaby procesor więc ciężko mu było.
Na szczęście niedługo kupuję sobie laptopa bo wyjeżdżam z domu, więc będę miał dobry sprzęt smile.gif
gigzorr
mi nie przeszkadza ten bajer , różnicy nie ma .
nasty
Sprawdziłem, na IE9 - zajmuję mniej i procesora i pamięci niż chrome i firefox.
Wniosek: poczekać na wersję RTM IE 9 smile.gif
Pawel_W
Cytat(nasty @ 5.09.2010, 14:36:57 ) *
Sprawdziłem, na IE9 - zajmuję mniej i procesora i pamięci niż chrome i firefox.
Wniosek: poczekać na wersję RTM IE 9 smile.gif

tia, tylko pokaż mi w IE takie narzędzia jak devtools w Chrome...
gigzorr
lub firebug w firefoxie dry.gif
Wicepsik
Nie ma już tej kulki, ale przy moim wypasionym komputerze ( AMD Athlon 64 2800+ 1.81 GHz, 2GB RAM ) zużywało 95% cpu laugh.gif
gszesiek
Nie ma kulki, a ja dowiedziałem się przed chwilą, że można było się nią bawić
Cytat
Po zabawie miał 1% więcej

tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.