Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co robisz poza programowaniem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Lejto
Pewnie już było parę takich tematów i wszystkie skończyły na zamknięciu. Ale nie mogłem się powstrzymać winksmiley.jpg
Co robisz poza programowaniem?
Ja chodzę do szkoły ;(, sklejam modele samolotów, prowadzę stronę i siedzę przy kompie winksmiley.jpg
Sadu2
Widzę się z narzeczoną of course, gram w karty na pieniądze, imprezy... troche tego by było.
kwiateusz
to można robic coś poza tym blink.gif ohmy.gif normalnie nie wiedziałem brzydal.gif
bim2
Eee to chyba oczywiste blinksmiley.gif

Nie programuje.
Moli
Hehe kolejny temat na glupi temat biggrin.gif Każdy robi to co chce, każdy ma swoje hobby, po co Ci to do wiadomości ? Ja np. poza programowaniem lubi spotkac sie ze znajomymi, obejrzec dobry film oraz zajac sie milionem innych rzeczy o ktorych nie mam ochoty pisac na forum smile.gif
Piniek
a ja gram w paintball-a jezdze, na rolkach ("aggressive inline skating"), gram w RPG-a i składam modele samolotów(teraz juz rzadko ) biggrin.gif

edit: no i czytam fantastykę ;D
sztosz
Ja czytam jakie głupoty potrafią ludzie napisać w sieci biggrin.gif
mike
Poza programowaniem to ja jestem żonaty tongue.gif
1010
a ja jestem DJ... Więc praktycznie co weekend jestem na jakiś imprezkach winksmiley.jpg Czasem mniejsze (40-50 ludzi), czasem większe (150-200 ludzi).

Poza tym spotykam się z przyjaciółmi, kobieta smile.gif i robie wiele innych rzeczy winksmiley.jpg

Pozdro biggrin.gif
specialplan
Ja ogolnie spedzam czas na robieniu nic.
qqrq
Sie gra, sie ma. guitar.gif biggrin.gif No i sie ma dzieciaka, żonę w wersji beta (w kwietniu przechodzimy na stable czarodziej.gif ) i coraz większy bęben. aarambo.gif
Spawnm
po za programowaniem to grafika:P
a po za peckiem to asg, fantastyka , gry bitewne i na razie szkoła;/
Moli
Cytat
żonę w wersji beta

Hehe kurcze sorka za offa ale rozbroiło mnie to biggrin.gif

A skoro jest już taki temat to takie małe dowiązanie. W jakich językach oprócz php programujecie ?
sztosz
Cytat(Moli @ 6.03.2008, 15:37:59 ) *
A skoro jest już taki temat to takie małe dowiązanie. W jakich językach oprócz php programujecie ?

Java. Po lekturze Thinking in Java 4th Edition ten język mnie zafascynował. Python, skoro samego Bruce'a Eckela inspiruje i fascynuje to jak może mi się nie podobać? winksmiley.jpg
Sabistik
Cytat
Python, skoro samego Bruce'a Eckela inspiruje i fascynuje to jak może mi się nie podobać?

A mnie jakoś nie (: http://bash.org.pl/37416/
Wykrywacz
Mike przebijam cię ja jestem również żonaty ale mam jeszcze małe dziecko winksmiley.jpg
skowron-line
Ja uprwaiam sport gram w kosza, chodze na silownie, gram tez w loteczki.
No i oprocz tego to jeszcze impreski impreski i znajomi
Moli
Cytat
Python, skoro samego Bruce'a Eckela inspiruje i fascynuje to jak może mi się nie podobać?

Hehe smile.gif Python to fajny język, ale te wcięcia i brak klamer są dobijające smile.gif

Jave zawsze chciałem poznać, ale nigdy nie miałem okazji smile.gif
sztosz
Cytat(Moli @ 7.03.2008, 10:44:35 ) *
Hehe smile.gif Python to fajny język, ale te wcięcia i brak klamer są dobijające smile.gif

E tam, gadanie winksmiley.jpg To tak jakbyś pojechał do GB i zaczął narzekać że jeżdżenie lewą stroną jest dobijające. Idzie się przyzwyczaić. Pisząc coś w PHP czy innym języku i tak robisz wcięcia. A Klamry... ja i tak stawiam je prawie zawsze tak że same wcięcia wystarczają.

A wracając do tematu to jeszcze oglądam sporo filmów w weekendy, czasem przez sob-nie przeleci i z 8 smile.gif
Maciekbjw
Poza programowaniem wciągam tabakę.
mike
Cytat(Wykrywacz @ 7.03.2008, 10:26:41 ) *
Mike przebijam cię ja jestem również żonaty ale mam jeszcze małe dziecko winksmiley.jpg
A ja mam dwa króliki: Tola i Tosia, które zżerają dosłownie wszystko i są strasznie charakterne :-)
punkomuzykant
Cytat
Co robisz poza programowaniem?

Wykańczam brzuch Aerobiczną 6 Weidera celem zarywania fajnych lasek w lato aarambo.gif no i przepijam wypłatę smile.gif
specialplan
Cytat(punkomuzykant @ 7.03.2008, 12:45:22 ) *
Wykańczam brzuch Aerobiczną 6 Weidera celem zarywania fajnych lasek w lato aarambo.gif no i przepijam wypłatę smile.gif

Chyba pustych lasek w lato worriedsmiley.gif
mike
Cytat(specialplan @ 7.03.2008, 13:17:43 ) *
Chyba pustych lasek w lato worriedsmiley.gif
Skąd ta konsternacja?
Ja popieram tworzenie brygad SS tongue.gif

(*) Brygada SS - Siłownia-Solarium
Wykrywacz
Cytat
A ja mam dwa króliki: Tola i Tosia, które zżerają dosłownie wszystko i są strasznie charakterne :-)

Cholera nie spodziewałem się tych królików... no nic znów klęska
specialplan
Cytat(mike @ 7.03.2008, 14:27:44 ) *
Skąd ta konsternacja?
Ja popieram tworzenie brygad SS.
(*) Brygada SS - Siłownia-Solarium

Konsternacja? Nie, raczej nie:)
Zalezy co kto lubi. Sam na silke chodze, ale to glownie dla utrzymania formy, bo praca biurowa niezbyt ruchliwa.
punkomuzykant
Cytat
Chyba pustych lasek w lato

Emm to nieistotne smile.gif Gdybym miał stałą partnerkę to zwyczajnie bym o tym nie myślał a że nie mam to może być nawet pusta smile.gif Zresztą skąd taki wniosek ? ja takich z reguły nie spotykam rolleyes.gif
specialplan
Cytat(punkomuzykant @ 7.03.2008, 14:44:30 ) *
Emm to nieistotne smile.gif Gdybym miał stałą partnerkę to zwyczajnie bym o tym nie myślał a że nie mam to może być nawet pusta smile.gif

Sluszna koncepcja winksmiley.jpg
Lejto
Cytat(mike @ 7.03.2008, 11:37:26 ) *

Ładne króliczki snitch.gif
Cytat(punkomuzykant @ 7.03.2008, 11:45:22 ) *

Też chciałem to zacząć winksmiley.jpg , pomaga?
punkomuzykant
Lejto - zdecydowanie tak. Nie ćwiczę codziennie jak zalecają tylko co dwa dni dla odpoczynku i wchodzi naprawdę nieźle. Jak chcesz zacząć to proponuję zatrzymać się na 3 dniu ćwiczenia i zostać przy tym ok 2 tygodnie dla wzmocnienia. Ja próbowałem zrobić całość jak w tabelce i skutek był taki że dwa dni nie byłem w pracy z powodu zakwasów smile.gif
kwiateusz
a skąd wiesz czy Lejto mowil o cwiczeniach, a nie o przepijaniu wyplaty biggrin.gif
Moli
A skąd wiesz że punkomuzykant mówił o cwiczeniach biggrin.gif Hehe smile.gif
darektbg
Jazda na rowerze, elektronika, spotkania z przyjaciółmi, wardriving, wszystko co związane z dyskami twardymi.

Cytat(1010 @ 6.03.2008, 09:46:25 ) *
a ja jestem DJ...

DJ, czy prezenterem?, bo to bardzo duża różnica ;-)
Ociu
Ja na co dzień śpię na wykładach, myślę jak wieczorem zapanować nad światem i stać się bogaty winksmiley.jpg
Moli
@Ociu - I co wymyśliłeś coś ? biggrin.gif
mokry
Żona, ale tym razem w wersji alfa, czyli dopiero myślimy o zaręczynach winksmiley.jpg. Poza tym ze sportów: scuba diving, freediving, pływanie, windsurfing, snowboard. W tygodniu praca a w weekend'y spanie na wykładach na uczelni.
webdice
Ja robie wszystko, aby odpocząć od komputera smile.gif. Zazwyczaj coś dobrego dla zdrowia.

Cytat(Ociu @ 9.03.2008, 09:49:58 ) *
Ja na co dzień śpię na wykładach, myślę jak wieczorem zapanować nad światem i stać się bogaty winksmiley.jpg

Chodzisz na wykłady? blinksmiley.gif smile.gif.
Sadu2
Cytat(Ociu @ 9.03.2008, 09:49:58 ) *

Z tym myśleniem to ciężko u mnie smile.gif
Ociu
Cytat(webdicepl @ 14.03.2008, 00:48:42 ) *
Chodzisz na wykłady? blinksmiley.gif smile.gif.

Tak, ponieważ dzień zaczynam ćwiczeniami i mam tak poprzeplatany dzień (wykład i ćwiczenie z tego samego przedmiotu).
Czasem się pójdzie na obiad a czasem po prostu pójdę na wykład i śpię.
Komunista
Ja to chodzę na mecze, krzyczeniem można się odstresować po obejrzeniu tylu errorów ;] Teraz niestety nic nie było ale za 6 dni będzie mecz to się trochę wyżyje :]
Poza tym to poznawanie nowych koleżanek, czasem bitwy na freestyle, sport no i imprezowanie
Maciekbjw
A może teraz pytanie ( nie chcę zakładać nowego tematu), co robisz programując?

Ja np słucham muzyki, wciągam tabakę i piję kawę.
Moli
Cytat
wciągam tabakę

Haha smile.gif

Ja przeważnie słucham muzyki, jeśli mi się nie chce, to leci coś w tv (tak jak w tej chwili smile.gif. Częso też pije cole albo sprita, ale bez tego też żyje biggrin.gif
SHiP
Gdy nie programuję:
- śpię w domu i probuje zasnac w szkole ;]
- oglądam jakiś serial/telenowele(z matką), jakis program rozrywkowy z mtv(z siostrą) lub program na discovery(to raczej sam)
- spotykam się z dziewczyną
- spiewam(przynajmniej próbuje), gram na gitarze
- czasem coś porysuje dla odstresowania sie
- rower

Gdy programuję:
- gg/jabber
- jakas muzyczka
- kakao lub herbata, rzadziej coca-cola lub inne świnstwo
- marker lub czarny(i tylko czarny) długopis + kilka kartek do rysowania(niekoniecznie rzeczy związanych z programowaniem)
- gdy przestaje miec pomysl na algorytm/rozwiązanie jakiegos problemu skacze przez kilka minut na skakance
Piniek
ja w czasie programowania łysieje gdy nie umiem rozwiązać jakiegoś problemu ;]
a tak serio to słucham muzyki i pije herbatę Lipton brzoskwiniową ;]
Strzałek
Po za programowaniem jak wszyscy programiści siedzę na ircu rolleyes.gif
marcio
Gdy programuje
*muza bardzo zadko smile.gif
*gg+jabber
*herbata/woda/lub jakies badziwie/w nocy kawa
*cos slodkiego
*oczywiscie prawie zawsze telewizor
*jakas lekturka

Jak nie programuje to
*telewizor
*wychodze z domu
*nauka bardzo zadko
*czytam jakas ksiazke
*gram w pilke tongue.gif
.radex
Gdy programuję:
* Jedzonko
* Coś do wypicia
* Muzyczka
* IM
* Coś do pisania

Gdy nie programuję:
* szkoła
* spanie
* rower
* rysowanie

smile.gif
Vitoss
Cytat(marcio @ 21.03.2008, 16:13:34 ) *
(...) *nauka bardzo zadko (...)

widać biggrin.gif
oracle-manual
Jak programuję to oczywiście muzyczka + ciepła herbatka
Jak nie programuję to znaczy, że nie jestem w pracy i na uczelni czyli jestem na wczasach smile.gif
domis86
"Co robisz poza programowaniem?"
piję alkohol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.