Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wepkreator
Proszę o ocenę mojej strony internetowej. Stronę tę stworzyłem w technologiach XHTML, CSS i JavaScript.
Jako początkujący webmaster będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju uwagi dotyczące wyglądu jak i działania mojej strony internetowej. Baner musiałem umieścić na środku strony ponieważ zasłaniała go reklama, ale po najechaniu na link wszystko wraca do normy.

http://www.gwiezdnamaszyna.yoyo.pl

Pozdrawiam wepkreator
devnul
krótko: ucz sie dalej
długo: tabele w charakterze definiowania wyglądu, błędy w kodzie, nie czytelna, błędy w wyświetlaniu (o których sam wspomniałeś)
ocena: 1/10 (bardzo naciągnięte - na zachęte)
l0ud
Więc tak...

- nie ustawiamy na tło takich dużych grafik, tło powinno być jednolite i nie odwracać uwagi
- logo wypadałoby zrobić w czymś lepszym niż paint winksmiley.jpg
- menu... brak tła, standardowe kolory linków, źle to wygląda, zwłaszcza, że tło jest niebieskie
- zacznij projektować w divach, a nie tabelkach, kurs html na początek
http://www.kurshtml.boo.pl/index.html
- nie zastosowałeś nigdzie php, a mogłeś chociaż do dołączania podstron. Nie zwróciłbym na to uwagi, ale dajesz coś do oceny na forum o PHP, nie stosując go winksmiley.jpg
- linki nie działają, rozumiem że strona nie jest skończona...

Oceny nie wystawię z powodu niskiego stażu na forum. Ale powiem tak, że jeszcze bardzo dużo pracy przed Tobą winksmiley.jpg
devnul
Cytat
nie zastosowałeś nigdzie html, a mogłeś chociaż do dołączania podstron. Nie zwróciłbym na to uwagi, ale dajesz coś do oceny na forum o PHP, nie stosując go winksmiley.jpg
chyba nie zastosował php - to miałes na myśli - zresztą ten dział służy także do ocen layoutów itp - forum jest bardzo ogólnie o tworzeniu stron a nie tylko o samym php (popatrz choćby na nazwy poszczególnych działów)
l0ud
Faktycznie, miałem na myśli php. To właściwie była taka sugestia - że wykorzystanie php byłoby w tym przypadku 'fajne' do dołączania podstron, tak czy siak dzięki za poprawę. winksmiley.jpg
punkomuzykant
jw +
mam do 70% wykorzystania procka przy zwykłym przewijaniu strony ohmy.gif i moje pytanie - jak tego dokonałeś że aż tyle przy takim zwykłym efekcie ? smile.gif
devnul
@punkomuzykant: widać słaby sprzęt masz - po twoim poście sprawdziłem - u mnie nie drgnie (w sęsie że nie ma róznicy pomiędzy przewijaniem a nieprzewijaniem)
punkomuzykant
@devnul - mam cieniutki sprzęt to fakt ale mimo wszystko coś jest nie tak skoro przewijam sobie np wp.pl z włączonymi reklamami i też mam ok 70%
itsme
już kiedyś pisałem

trzymajmy poziom takie cos nie nadaje się do oceny exclamation.gif!!!!!!

ohyda zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.